Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

25 листопада: який це день

У п’ятницю, 25 листопада, маємо 275-й день війни в Україні. До кінця року залишається 36 днів. Іменини відзначають власники таких імен: Іван, Лев, Сава, Омелян, Микола, Леонтій, а також Нил. 

Детальніше про сьогоднішню дату розповідає Інформатор.

Християни відзначають свято на честь патріарха Іоанна Милостивого, а також милостивої ікони Божої Матері. Цей день прозвали в народі Іваном Сніжним, оскільки сьогодні зазвичай стоїть відповідна погода. Дні вже ставали набагато коротшими.

День логіста. Це майстри якісного перевезення з мінімальними затратами. При будь-яких обставинах логіст доставить товар чітко у вказаний строк. Всеукраїнський день логіста не вважається офіційним святом, проте це не заважає об’єднанню колег зі всієї країни для святкування професійного дня. Кожного року влаштовуються професійні практичні конференції з логістики та круглі столи.

Міжнародний день системного інженера. Це спеціаліст, який не тільки встановлює внутрішні мережі комп’ютерного обладнання, але й допомагає співробітникам правильно використовувати програмне забезпечення.

День без покупок. Був заснований у 1992 році канадським спеціалістом з реклами – Тедом Дейві. А вже через 5 років, усвідомлюючи важливість цієї події, весь світ приєднався до її святкування. Так, наприклад, у США він співпадає з «Чорною п’ятницею», а в Європі – це перша субота після «глобального» розпродажу.

День боротьби за ліквідацію насильства над жінками. Це свято є відголоском тих труднощів, які зазнають жінки за своє життя – побиття, катування, сексуальне насильство та моральний тиск з боку своїх партнерів. Мета цієї дати – продемонструвати важливість проблем, з якими щоденно в світі стикаються тисячі жінок, показати нагальність їх розв’язання та запропонувати шляхи виходу з ситуації, що склалася. 

День інформації. Метою цього дня є формування, розробка, координація загального світового простору інформації. Розумне ставлення до створення інформаційних технологій, відповідальність та повага до людини сприяють розвитку суспільства.

День Blasé або День пересичення. Свято, яке дозволяє людям відчути та висловити невдоволення тим, що вони вважають звичайним, навіть якщо це суперечить загальному уявленню.

Історичні події:

1905 — у Лубнах вийшло друком перше число газети «Хлібороб», першої легальної україномовної газети в підросійській Україні
1981 — Генеральна Асамблея ООН оголосила цей день Міжнародним днем боротьби за ліквідацію насильства над жінками.
1992 — Кабінет Міністрів України видав постанову «Про випуск в обіг приватизаційних майнових сертифікатів»

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237.

Нагору