Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Побачити минуле: Музей Довбуша запрошує на виставку народного майстра-різьбяра

Свої творіння різьби Микола Семенюк виготовляв лише зранку і казав: “Щоб руки були чисті, і коли тихо”. Він був народним різьбярем, а народився в колисці опришківського руху – містечку Печеніжин. Саме там, у Музеї Довбуша, представлена виставка його робіт.

Там також побував Інформатор і пропонує завітати всім.

Микола Семенюк народився в мальовничому куточку “Ярщиця” в колисці опришківського руху містечку Печеніжин. Пішов слідами батька – талановитого різьбяра Гуцульщини Івана Семенюка. Сам почав різьбити ще в 12 років. Коли вже добре “набив руку”, то зробив декілька музичних інструментів для місцевого оркестру: віолончель, бандуру та три скрипки.

Майстер бездоганно володів технікою сухої плоскої різьби. Він чудово застосовував природній колір дерева на яворі, , поєднуючи з грушкою, сливою, черешнею ( в мистецтві це називають інтарсією). Пан Микола часто оздоблював вироби дрібним пацьорками – бісером. Кажуть, що кожен витвір майстра – мереживо.

Пан Микола представляв свої персональні виставки в Коломиї, Івано-Франківську та Львові. Його роботи є в Канаді, США, Австралії та приватних колекціях.

Музей Довбуша у Печеніжині з радістю покаже всім роботи майстра та дасть відповідь на всі питання. Завітайте з 10:00 до 17:00 за адресою: вул. Незалежності, 9.

  

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237.

Ольга Пукавчук

Нагору