Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

28 листопада: який сьогодні день

Триває 278 доба протистояння України проти росії. Тим часом сьогодні, 28 листопада, починається Різдвяний піст 2022 року. До Нового року залишилось рівно 33 дні. Іменини відзначають: Варвара, Григорій, Дмитро, Іван, Матвій, Микита, Микола, Петро, Степан.

Про сьогоднішню дату розповість Інформатор.

Початок Різдвяного посту за юліанським календарем. Кожного року напередодні Різдва Христова у православ’ї розпочинається постування, яке триває 40 днів: з 28 листопада по 6 січня, тому в церковному статуті воно називається Чотиридесятницею. Однак, цьогоріч все більше українців відзначатимуть Різдво на два тижні раніше, разом з усім християнським світом. Читайте до теми: Криворівня переходить на святкування Різдва 25 грудня.

28 листопада вшановується пам’ять сповідників Гурія, Самона і Авива. Гурій і Самон були рідними братами, жили в III столітті. За часів гоніння на християн вони поїхали подалі від міста, проводили час в пості і молитві. Час від часу брати приїжджали назад, читали проповіді і намагалися звернути язичників в християнство. Їх помістили в темницю, довго мучили, а потім осікли голови. Мученик Авів постраждав в той же день, що і Гурій з Самоном, але через 16 років. Він також ходив по місту і переконував християн бути твердими у своїй вірі. За це його спалили на очах у матері. Незабаром в тому місті був побудований храм і тіла всіх трьох мучеників поховані разом.

День працівника системи фінансового моніторингу в Україні. Установлений, враховуючи значний внесок працівників системи фінансового моніторингу в утвердження статусу України як надійного партнера міжнародної спільноти у сфері запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення.

Всесвітній день співчуття. Організатори свята не тільки закликають до зменшення зла в світі, але й закликають людей спрямовувати свої поведінку та дії проти самого зла, а не проти тих, хто його творить (принцип відсутності ненависті). Це відповідає християнським заповідям “Не убий” і “Возлюби ближнього твого, як самого себе”.

Кіберпонеділок. Кожного року після Чорної п’ятниці настає подія під назвою Кіберпонеділок (Cyber ​​Monday). Цей день знаменує початок шаленого розпродажу саме в інтернет-магазинах. Він офіційно відкриває сезон різдвяного онлайн-розпродажу.

Фото з відкритих джерел

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237.

Нагору