Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Юрію Пороху вручать премію імені Катерини Білокур

Майстер із Косова Юрій Порох, який виготовляє автентичні гуцульські речі незабаром отримає премію імені Катерини Білокур. Щорічно її присуджують 7 грудня.

Інформатор довідався деталі з Косівської РВА.

Минулого тижня в Державному агентстві України з питань мистецтв та мистецької освіти відбулося засідання Комітету з присудження премії імені Катерини Білокур, на якому мали обрати цьогорічного лауреата.

Однак, як зазначають в агентстві, обрати лауреата премії виявилось не дуже просто. Члени Комітету відзначили високий рівень всіх робіт, що надійшли у 2022 році на розгляд до Держмистецтв, і довго дискутували з приводу переможця.

У підсумку шляхом відкритого голосування цьогоріч було обрано не одного лауреата, а одразу декілька.

Серед обраних лауреатів – майстер із Косова Юрій Порох, який виготовляє автентичні гуцульські речі. Високу оцінку отримала серія робіт майстра “Гуцульські череси, пояси, тобівки”.

Інші лауреати: Куца-Чапенко Олена (поліптих “Кохання”), Муховецька Світлана (прикраси в етно-стилі), Опарій Олександр (серія робіт “Квіти з України” (розпис на порцеляні).

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору