Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Свята, іменини та важливі події 30 листопада

Сьогодні вже 280 доба війни росії проти Україні. Останній день осені 2022 року припав на середу. До кінця року залишається місяць – 31 день. 30 листопада іменини у Григорія, Лазаря, Михаїла, Никона, Сергія, а також Андрія.

Про важливі та відомі свята цього дня розповість Інформатор.

Нині віряни моляться святому Григорію Чудотворцю – єпископу Неокесарійському (Зимовказник). Святий був народжений в Неокесарії, вчився в Александрії, довгий час жив у пустелі, захищав людей у часи гонінь на християн. Єпископ Григорій відомий своїм даром доносити до людей Боже слово, багато народу прийшло до християнства завдяки його старанням. Коли Григорій ступив на кафедру, то в Неокесарії було лише 17 християн, а перед смертю святого залишилось лише 17 язичників.

День радіотехнічних військ Повітряних Сил Збройних Сил. Метою такого дня є підняття престижу військової служби у радіотехнічному роді військ. Радіотехнічні війська забезпечують наведення винищувачів на ціль, сповіщають інші війська, призначені для ведення радіотехнічного забезпечення (комплекс заходів для складання та видачі інформації щодо місцеперебування різних об’єктів) військ протиповітряної оборони, а також для розвідки повітряних об’єктів.

День пам’яті всіх жертв хімічної війни. Мета пам’ятних заходів полягає в тому, щоб віддати пошану всім жертвам хімічної війни. Покликаний нагадати людству про страшну небезпеку, якої слід уникнути заради майбутнього наступних поколінь.

День захисту інформації. Метою такого Міжнародного дня є привернення уваги звичайних користувачів та виробників програмного забезпечення до проблеми безпеки, наголошення на необхідності захисту.

Міжнародний день сексу. У цей день влаштовують мітинги сексуальних меншин, розповсюджується інформація щодо безпеки статевих актів, а наприкінці свята в небо запускаються яскраві надуті презервативи. Метою свята є поширення теми сексу та сексуальності.

До теми: Графіки вимкнень електропостачання на Прикарпатті на 30 листопада

Всесвітній день домашніх тварин. Справжнє свято для тих, хто обожнює кішок, собак, папуг та інших домашніх тварин. Подія має міжнародний характер. Тварини не дарма називаються меншими братами людини, адже вони потребують турботи та піклування. Особливо це стосується домашніх вихованців, які цілковито залежать від свого господаря.

Міжнародний день спідниць. Це неофіційне свято дизайнерів одягу та всіх, хто причетний до світу моди. У цей день сучасні жінки не відмовляють собі в оновленні гардеробу. Це актуальний привід вдягти свою найкращу спідницю та прогулятися містом з подругами, зазирнути у модні бутики на нові колекції або влаштувати шопінг з розмахом.

Міжнародний день “Міста за життя”. Відзначається на честь першого скасування смертної кари у європейській державі. У цей день міста-учасники акції підсвічують визначний пам’ятник чи відому будівлю. Завдяки різнобарвному освітленню пам’ятки символічно «оживають». У такий спосіб міста-учасники акції закликають до скасування смертної кари в усьому світі та демонструють свою любов до життя.

Історичні дати:

1996 — створено Державну митну службу України.
1998 — 32-річний Любко Георгієвскі, зайнявши крісло глави уряду Македонії, став наймолодшим прем’єр-міністром у світі.
2002 — засновано Київську незалежну медіа-профспілку.
2006 — офіційний реліз нової операційної системи Windows Vista і пакету програм Office 2007 корпорації «Microsoft».
2013 — відбувся незаконний силовий розгін «Беркутом» Євромайдану, з метою очищення площі від учасників стихійного протесту.

Фото з відкритих джерел

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237.

Нагору