Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Ще одна схема на Прикарпатті: поліція виявила організаторів незаконного перетину кордону

Франківці фіктивно працевлаштовували «клієнтів» водіями до фірми та вносили відповідні відомості до інформаційної бази. За це щоразу брати по 5 тис $. Обом підозрюваним суд обрав запобіжні заходи.

Інформатор знає деталі від поліції області.

Організували незаконну оборудку двоє мешканців Івано-Франківщини. Зловмисники налагодили канал нелегального переправлення за кордон чоловіків, які підлягають мобілізації.

Задокументували протиправну діяльність слідчі слідчого управління обласної поліції спільно з працівниками Управління СБУ в Івано-Франківській області.

До теми: Схема на 5 мільйонів: як угрупування допомагало чоловікам втікати за кордон

В ході досудового розслідування встановлено, до «схеми» причетні керівник візового центру та директор фірми-перевізника з Прикарпаття. Фігуранти виготовляли для військовозобов’язаних підроблені документи, влаштовували їх на фірму під виглядом водіїв та вносили відомості в базу «Шлях». Відтак призовники отримували можливість на перетин державного кордону.

З одного чоловіка призовного віку зловмисники брали по 5000 доларів.
27 листопада фігурантів затримали під час спроби перевезти трьох «клієнтів» через кордон.

За результатами проведення обшуків за місцями проживання, у офісному приміщенні, транспортних засобах, поліцейські вилучили мобільні телефони, гроші, ймовірно отримані від протиправної діяльності, комп’ютерне обладнання, бланки документів та кліше печаток різних установ.
Обох зловмисників слідчі затримали в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Наразі їм повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України.

Судом обрано запобіжні заходи – тримання під вартою.

За незаконне переправлення осіб через державний кордон України передбачена відповідальність — позбавлення волі на строк від семи до дев’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Процесуальне керівництво справі здійснює Івано-Франківська обласна прокуратура.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору