Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Університет нафти й газу підписав угоду про співпрацю з LEONI

Представники LEONI відвідали сьогодні Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу. На меті мали підписати угоду про співпрацю та участь в Конкурсі студентських наукових робіт в якості членів журі.

Інформатор довідався деталі з допису університету.

Ці події відкривають нові перспективи для випускників університету. Завдяки співпраці студенти можуть пройти ефективну виробничу практику, а підприємство має нагоду запросити кращих випускників  до себе на роботу.

Ось як прокоментував угоду ректор університету:

“Виробництво постійно потребує молодих талантів, а українці – надзвичайно талановиті. Прикладів чимало: згадаймо праці академіка Степана Тимошенка, перший штучний супутник Землі, відкриття Х-променів, приписане Рентгену… Ми завжди творили, але не завжди мали захист авторських прав через відсутність державності. Нині ж найвідоміші університети світу хочуть бачити у своїх стінах українських студентів,  провідні компанії розміщують в Україні свої виробничі потужності. А ми можемо допомогти виробництву кадрами, науковими розробками. Нині бачимо зразок такої синергії”.

Першим кроком у співпраці можна вважати конкурс студентських проєктів, які представили гостям вихованці Інституту інженерної механіки. Це були і створені власноруч вдосконалені версії 3D-принтерів, і роботи, призначені як для навчальних цілей, так і для підвищення ефективності виробничих процесів. Із восьми презентованих студентами проєктів переміг робот-маніпулятор Ігоря Ніколенка (ПМІ-21-1к), який буде профінансований компанією “Leoni”, а також були відзначені розробки Ігоря Пронюка та Володимира Заника з групи ПМКм-21-1.

Члени журі були вражені якістю робіт і побажали всім учасникам конкурсу наснаги працювати і надалі.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору