Коломия До сайту

День оладок, баскетболу та бритви: яке свято 2 грудня

У п’ятницю, 2 грудня 2022 року, в Україні триває 282 доба повномасштабної війни. До кінця року залишається 29 днів. Список людей, які цього дня святкують іменини, чималий: Адріан, Валентин, Веніамін, Геннадій, Герасим, Григорій, Денис, Дмитро, Іван, Ігнат, Іларіон, Костянтин, Леонід, Михайло, Олександр, Петро, Семен, Сергій, Теодор, Тимофій, Федір, Яків, Ян.

Про свята 2 грудня розповість Інформатор.

Віряни вшановують пам’ять святого пророка Авдія. В народі казали, що він покровитель домашнього господарства і сімейного щастя. Саме тому на нього ще казали «дбайливець». В цей день сиділи біля печі, пили трав’яний відвар з медом та розмовляли. Вірили, що такий напій захищає від простудних захворювань.

Всесвітній день запобігання забрудненню. День спрямований на підвищення обізнаності про проблему забруднення навколишнього середовища та про те, що ми можемо зробити, щоб цьому запобігти. Сьогоднішні невеликі зміни у повсякденному житті – здорове та чисте довкілля у майбутньому.

День безпечної бритви. Кінг Кемп Жиллетт – американський винахідник і перший виробник безпечних бритв. 2 грудня відзначаємо день винаходу безпечної бритви.

День гри в баскетбол. Сьогоднішня подія присвячена баскетболу – одній з улюблених спортивних розваг світу. День, який можна весело провести разом з родиною та друзями граючи в баскетбол, або переглядаючи улюблений матч по телевізору. Будьте активними та розважайтеся!

День спеціальної освіти. Спрямований на підвищення обізнаності та розуміння проблем, з якими стикаються учні з особливими потребами. Це також день, щоб відзначити прогрес, досягнутий цими студентами, а також підтримати та подякувати за віддану працю їх вчителів.

День оладок. Давайте разом приготуємо смачні оладки! Незалежно від того, чи зроблені з фруктів, овочів чи м’яса, завжди знайдуться оладки, які сподобаються кожному.

День подяки бармену. Мета проведення свята – нагадати людям про працю, яку роблять бармени, про їхній сервіс, а ще про їх людські навички – вміння слухати, підтримати розмову, жартувати, бути твердим плечем, на яке можна опертися, пожалітися або довірити таємниці. З роками робота бармена еволюціонувала від простого наливання напоїв до свого роду психотерапії.

Всесвітній день комп’ютерної грамотності. Мета – вільний доступ до навчання цифрової грамотності, заохочення людей ефективно користуватися комп’ютерною технікою та глобальна комп’ютерна обізнаність.

Міжнародний день боротьби за скасування рабства було оголошено Генеральною Асамблеєю Організації Об’єднаних Націй днем. Ми звикли вважати, що рабство залишилося в далекому минулому людства. Але, на жаль, це жахливе явище існує й у сучасному світі. Хоч рабство вважається одним з найтяжчих видів приниження людської гідності та всюди є забороненим, мільйони людей продовжують жити як раби або в умовах, що наближені до рабських. Рабством на сьогоднішній день вважається примусова та дитяча праця, примусові шлюби, сексуальна експлуатація, торгівля людьми, залучення дітей до участі в збройних конфліктах.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237