Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

На Прикарпатті відкрили шелтер для жінок, котрі постраждали від домашнього насильства

На Івано-Франківщині запрацював реабілітаційний «Шелтер Святої Ольги» для жінок, котрі постраждали від сексуального насильства та тортур під час війни. Він розрахований на 30 жінок. У прихистку вони проходитимуть 6-місячну реабілітацію. 

Інформатор розкаже детальніше з посиланням на Суспільне.

Заклад надаватиме необхідну професійну, соціальну, психологічну та медичну підтримку жінкам і дітям, котрі постраждали від насильства. Слід зазначити, що до області надійшло більше дев’яти тисяч звернень від жертв домашнього насильства. У час війни ми бачимо, що статистика насильства в рази збільшується.

“Для нас дуже важливо, щоб це місце було максимально безпечним всередині і зовні, щоб воно мало вигляд такої захищеної стіни подалі від міста і сирен, бо це — також важливо. Цей будинок — автономний, тут працюють генератори, індивідуальне опалення і все інше. Важливо, щоб жінки не відчували цього страху, бо багато хто з них жив місяцями в підвалах”, — пояснює Тетяна Іванова, керівниця проєкту “Поруч з тобою”.

Жінкам під час реабілітації надаватимуть гуманітарну та медичну допомогу. Також з ними працюватимуть психологи. Соціальна працівниця Галина Монастирецька розповідає, що у шелтері жінкам також допомагатимуть відновити документи, влаштувати до навчальних закладів чи на роботу.

Місце для прихистку обрали понад два місяці тому. Будинок придбали за гроші громадян Литви. Волонтери зібрали майже 50 тис. євро і близько 30 тис. євро на ремонт, оскільки дім був незавершений.

Наразі у шелтері проходять реабілітацію сім жінок з областей, де проходили чи й досі тривають бойові дії.

Контакти для звернення:

+380 98 389 7706

Фото: Суспільне і Eleos-Ukraine.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору