Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Скільки вихідних матимуть українці в грудні?

2022 рік підходить до свого логічного завершення. Відтак цікаво, скільки днів відпочинку підготував для українців грудень та чи будуть державні вихідні.

Інформатор дає відповіді на питання з посиланням на Інформатор Дніпро.

У цьому році, згідно з календарем, у грудні вихідні дні припадають на 34101117182425 і 31 грудня.

Чи будуть додаткові вихідні?

16 листопада Верховна Рада продовжила на 3 місяці дію воєнного стану та мобілізацію. Окрім того, під час дії воєнного стану не застосовуються норми статті 73 Кодексу закону про працю і частини 1 статті 53. Тому цього року Різдво Христове не святкуватиметься. Також не буде скорочених робочих днів напередодні свят. Робота в будні дні оплачується у звичайному порядку.

Які церковні та народні свята передбачені у 2022 році?

Цього року українці відзначатимуть декілька церковних свят – День святого Миколая ЧудотворцяВведення в храм Пресвятої БогородиціРіздво Христове (за григоріанським календарем). Національні свята – День Збройних Сил УкраїниДень сухопутних військ УкраїниОстанній день року.

До слова, у Коломиї з нагоди Різдва на Нового року ялинку ставити не будуть. Також у місті скасували публічні велелюдні заходи.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору