Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

День печива, шкарпеток та коричневого взуття: свята 4 грудня

У неділю, 4 грудня, триває 284 доба протистояння України проти росії. До кінця року залишилось 27 днів. Іменини святкують власники таких імен: Марія, Аріадна, Ада, Прокоп, Ярополк.

Чим прикметна сьогоднішня дата – розповість Інформатор.

4 грудня у церковному календарі – Введення в храм Пресвятої Богородиці. Це одне з дванадцяти найбільших церковних свят та одне з трьох на честь Пресвятої Богородиці. Це нагадує про той день у житті єврейської дівчинки на ім’я Марія (Мар’ям), коли її батьки, святий Яким та Анна, віддали її Господу у храмі, де вона присвятила Йому своє життя.

Міжнародний день гепарда. Свято було засновано Фондом захисту гепардів або Cheetah Conservation Fund в 2010 році для привернення уваги широкої громадськості до проблеми зникнення цього виду.

Міжнародний день банків. Працівники банківської сфери 4 грудня кожного року відзначають Міжнародний день банків. Він був запроваджений Генеральною Асамблеєю ООН у 2019 році на підставі прийнятої резолюції 74/245. Таким чином відзначається суттєвий внесок світових банків у покращення рівня доходів і умов життя різних національних спільнот.

День печива. М’яке і ніжне, хрумке та пісочне, солодке, солоне, з сиром і з перцем, з цукатами, горіхами, спеціями та прянощами, і звісно шоколадне з шоколадом ( як же без нього!). Їх безліч! І на честь цього американці вигадали спеціально День печива, щоб насолоджуватись ним з чистим сумлінням, бо ж як інакше можна відсвяткувати цей День, якщо не поласувати улюбленим печивом чи може таким, що ніколи не куштували раніше.

Національний день шкарпеток у США. Це день, коли відзначають найрідкісніші шкарпетки, яким вдалося окремо сформувати власну пару, і, можливо, вони сумують за рідними шкарпетками. 82% юнаків носять подібні нестандартні шкарпетки хоча б раз на тиждень. Втрачені шкарпетки – це не жарти. Наприклад: у 2011 році дослідники встановили, що середня британська сім’я з чотирьох людей втрачає 60 шкарпеток на рік, що становить втрату на загальну суму 240 фунтів стерлінгів.

День носіння коричневого взуття. Цей день був заснований для того, щоб дати коричневому взуттю ту повагу і визнання, на яке воно заслуговує. Оскільки коричневий колір може бути описаний як від темного шоколаду до світлої засмаги, це може зробити ваше взуття дуже універсальним залежно від того, який колір ви придбаєте. Це свято ви можете відзначити, демонструючи свої коричневі туфлі протягом дня.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору