Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Введення у храм Пресвятої Богородиці: історія та традиції

Кожного року 4 грудня християни святкують Введення у храм Пресвятої Богородиці. Це одне з 12 головних церковних свят в році. Цього дня згадують подію, коли святий Йоаким та свята Анна привели свою трирічну доньку Марію до Єрусалимського храму, щоб присвятити її Богові.

Інформатор розповість детальніше про це свято.

У народі Введення називають третьою Пречистою. Перша була 28 серпня (Успіння Пресвятої Богородиці), а друга – 21 вересня (Різдво Пресвятої Богородиці). Про них говорять так: перша Пречиста жито засіває, друга – дощем поливає, а третя – снігом покриває.

Біблія переказує, що подружня пара не могла мати дітей. Яким та Анна щодня молилися та у своїх молитвах обіцяли Богові, що якщо в них народиться дитина, то вони віддадуть її на служіння Господу. Господь Бог почув їхні молитви і подарував дочку. Стародавні рукописи вказують на те, що перед зачаттям до святої Анни прилетів янгол, який повідомив про швидку появу дитини. Вже у віці трьох років Яким та Анна привели свою доньку до первосвященника Захарії в Єрусалимському храмі. В цьому храмі Богородиця перебувала аж до заручин зі святим Йосифом.

У цей день зазвичай розпочинається з походу до церкви усією родиною. Зранку у цей день не можна ходити по чужих хатах – щоб господарі не нарікали, що ви принесли нещастя. У цей день вважалося, що якщо перший гість у будинку буде молодим хлопцем — сім’я матиме велику удачу та грошову притоку. А якщо літній чоловік – це до хвороб та проблем у будинку. Найгірше ж, коли першою до хати зайде стара жінка – то вже добра не чекай.

Після Введення і до самого Благовіщення (7 квітня) не можна копати землю, щоб не порушувати її спокій і врожайність майбутнього року.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору