Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Волонтери ГО “Сильно” в Коломиї передають тонни допомоги і 10-ий місяць забезпечують захисників

Коли когось із них спитати, що такого вони зробили за ці 9 місяців війни, то вони губляться, закочують очі, щоб пригадати, а потім навперебій називають вражаючі цифри і справи, які допомогли тисячам людей. Іноземці б не повірили, але ми ж знаємо, що наші волонтери – супергерої без суперкостюмів.

До Міжнародного дня волонтерів Інформатор розповідає про активістів громадської організації “Сильно”, які знайшли кілька хвилин, аби розповісти про дещо зі зробленого (бо всього пригадати неможливо).

ГО “Сильно” діяла і до війни, організовуючи активне дозвілля та пропагуючи спорт. Проте з лютого 2022 року пріоритети змінилися. Всі сили вони направили на допомогу військовим і тим, хто постраждав від війни.

На початку війни їх було понад 80 активістів. Зараз їх тільки 18, але за потреби, коли бракує рук небайдужі по першому поклику приходять на допомогу.

До теми: Волонтери Коломиї замінили цілу гілку влади

За ці 285 днів війни вони передали тони допомоги на передову і знайшли надійних партнерів у міжнародних організація та у Норвегії.

Попри втому, постійний рух і завади, вони продовжують свою справу.

“Ми не маємо права ні вигорати, ні робити паузу. Ворога треба перемогти якнайшвидше, тому всі справи відійшли на другий план. Щодня шукаємо донорів і робимо усе, аби наблизити перемогу”, – каже Сергій Поспєлов, голова ГО “Сильно”.

Зокрема за цей час вони змогли передати понад 4 тонни медикаментів госпіталям в Івано-Франківськ, Харків та Київ.

Для військових – першокласну професійну амуніцію: 8 комплектів оптики для снайперів, 3 тепловізори, 500 тактичних рюкзаків, 200 військових баулів, 60 генераторів, 200 розкладачок натівського зразка, 20 плитоносок із бронеплитами, 600 спальних мішків, а ще буржуйки, акумулятори, потужні павербенки, тактичні ножі, мультитули, монокуляри, газові горілки, інші необхідні засоби, кількості яких вже й не пригадати ось так на ходу.

Ну, і не можна забути те, що робить наших військових спритнішими: ГО “Сильно” передало на фронт 12 автівок: 10 позашляховиків та 2 мікроавтобуси.

До теми: Молодь тримає стрій: волонтери ГО “Сила громад” 285 днів працюють на перемогу

Усе це потягами, машинами, волонтерами й самими військовими якнайшвидше доправляли на передову.

Потужну допомогу надають їхні партнери з Норвегії. Це невелика спільнота українців, які там живуть вже понад 20 років й корінні норвежці.

Для постраждалих від війни ГО “Сильно” направило понад 20 тонн  їжі, теплого одягу. Все це уже доправили в Херсон.

Для дітей переселенців та військовослужбовців вони спільно з ЮНІСЕФ організували 11 екскурсійних поїздок на Буковель.

А нещодавно роздали 600 ящиків допомоги освітнім закладам Прикарпаття: спортивне спорядження, освітнє обладнання для шкіл, по садках – розвиваючі ігри для моторики рук.

За листопад на передову поїхало 4 машини допомоги: 11 генераторів, 20 рюкзаків тактичних, 20 баулів, кава та інше.

Чи повірив би пересічний європеєць або американець, що пересічні українці закуповують військовим байрактари, приціли й екіпірування. Чи здатні вони би були на це?

Кожен з нас волів би займатися власними справами, але ж у нас був Сковорода зі своїм “Де общеє добро в упадку..”, а відтак і сили звідкись беруться, а за ними – й однодумці, й можливості.

Бажаємо нашим волонтерам наснаги, терпіння й міцності. Скільки б не тривала війна, з такими людиськами, як наші захисники і волонтери, перемога неодмінно за нами.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

 

 

Нагору