Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Який сьогодні день? | 6 грудня

6 грудня – вівторок, 286-й день війни в Україні. До Нового року залишається 25 днів. Сьогодні маємо багато іменинників: Олександр, Олексій, Борис, Григорій, Іван, Федір.

Інформатор розкаже, що сьогодні святкує світ та Україна.

Сьогодні своє професійне свято відзначають наші ангели-охоронці на землі – Збройні Сили України.

Історію наших Збройних Сил неможливо відокремити від історії України, яка дуже довго та не завжди успішно намагалася вибороти незалежність. Національні збройні сили почали формуватися ще на початку минулого століття. Збройні сили України – це і Січові Стрільці, армія УНР, вояки УПА та звісно наші сучасники, які зараз захищають нашу державу у складі ЗСУ вже незалежної і вільної держави.

Інформатор бажає їм міцних сил і незламної віри, добрих надій, впевнених планів і швидкої ПЕРЕМОГИ.

Також сьогодні День Незалежності Фінляндії.

6 грудня у Фінляндії відзначається день Незалежності країни від Російської Імперії. Відбулась ця подія у 1917 році, після того, як Росія була ослаблена Першою світовою війною та революцією і вже не могла утримувати колишні кордони.

 

Свій День Народження святкує мікрохвильова піч.

Патент на використання цих хвиль в кулінарії винахідник отримав у 1945 році. А в 1949 році фірма «Raytheon» подарувала світові першу піч. На той час вони були дуже громіздкими – висота їх досягала майже 183 сантиметрів, а вага – 340 кілограм, тому призначались вони лише для потреб армії.

А от у звичному для нас вигляді їх вперше було зроблено у Японії в 1962 році Корпорацією “Sharp”.

Всесвітній день трюків
 
Щорічно у перший вівторок грудня відзначається Всесвітній день трюків (World Trick Shot Day). Ті, хто їх створює та втілює у реальність, кидають виклик законам фізики та гравітації. Вони також доводять усім іншим, що людина має тільки ті обмеження, які сама на себе накладає.

Це свято було засноване командою баскетболістів Harlem Globetrotters, які у свій час стали королями дриблінгу. Хлопці демонструють свої здібності, поєднуючи професійну гру з шоу, в якому присутні найскладніші трюки та смішні театральні вистави. Протягом багатьох років вони встановлювали рекорди та й зараз продовжують розсувати рамки гри у баскетбол.

День піци

День піци ( Pizza Day ) у США відзначають двічі на рік. Груднева подія пов’язана із Google doodle, саме 6 грудня doodle був присвячений найулюбленішій страві світу.

Сьогодні католицька церква відзначає свято Святого Миколая.

Святий Миколай – це реальна людина, яка народилася близько 270 року у провінції Малої Азії – Лікіїї. Хлопчик виріс у багатій сім’ї греків-християн, які довгий час не могли стати батьками. Після багато років прохань та молитов до Бога, у подружжя народився син, якого вони пообіцяли присвятити служінню Богові.

Хлопець виріс і став священником, а згодом і єпископом. Коли його батьки померли, отримав величезний спадок. Тож він допомагав бідним й проповідував людям про Бога. Миколай займався благодійністю анонімно, щоб не соромити людей й не підкреслювати їхню бідність. За своє милосердя і добродушність він отримав велику подяку й шану від людей.

День Святого Миколая вшановують в різних країнах світу. Діти з нетерпінням чекають цього дня, а точніше ночі, бо саме вночі Миколай приносить бажані подарунки. Перед тим вони пишуть листи Чудотворцю й розповідають про свої добрі вчинки.

6 грудня за релігійним православним календарем – день пам’яті святого Амфілохія Іконійського. Був Іконійським єпископом та другом Григорія Богослова і Василія Великого. Його вважают одним з Отців церкви. Народився в православній і досить побожній родині в Каппадокії (Мала Азія). В молоді роки мріяв стати адвокатом, але потім все ж вирішив покинути мирське життя і присвятити себе служінню Богу. Жив більшу частину життя в пустелі, де вирощував різну городину на свої потреби.

Фото: з відкритої мережі

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору