Коломия До сайту

7 грудня: що відзначають в Україні та світі?

У середу, 7 грудня 2022 року, триває 287 доба героїчної оборони України від російських загарбників. Тим часом до кінця року залишається 24 дні. Цього дня свої іменини відзначають усі Катерини.

Інформатор ділиться найвідомішими святами 7 грудня.

Сьогоднні відзначається велике християнське свято Великомучениці Катерини. Вважається, що свята допомагає дівчатам вдало вийти заміж. Тому з цим днем пов’язано багато прикмет та гадань.

День місцевого самоврядування в Україні. Місцеве самоврядування забезпечує громадянам України можливість самостійно вирішувати питання місцевого значення. Основною одиницею місцевого самоврядування в нашій державі є територіальна громада. Саме об’єднання громадян в межах села або декількох сіл, селища, міста здійснюють місцеве самоврядування безпосередньо або через обрані ради та їх виконавчі органи.

Всесвітній день української хустки. Вона здавна вважалася оберегом та символом патріотизму, свободи та любові. Тому активістки, які впровадили свято, ставили собі за мету відродження національних традицій та донесення історичних фактів про цей предмет гардеробу.

Міжнародний день цивільної авіації.  Авіація набагато зменшила відстані та відкрила для світу безліч нових можливостей. Щоб підкреслити вплив цивільної авіаційної індустрії на сучасне життя,  7 грудня кожного року планета відзначає Міжнародний день цивільної авіації.

День цукрової вати. Джозеф Ласко, дантист із Нового Орлеана, штат Луїзіана, 1921 року винайшов схожий апарат для приготування цукрової вати. У його патенті солодкі ласощі було названо “цукровою ватою”, згодом витіснивши назву “fairy floss”, хоча в Австралії вона зберігається.

Історичні дати:

1678 — Луї Геннепін першим з-поміж європейців побачив Ніагарський водоспад.
1732 — у Лондоні відкрився театр Ковент-Гарден, домашня сцена Лондонського королівського балету та Лондонської королівської опери.
1920 — Ліквідована Кубанська область; утворена Кубано-Чорноморська область РРФСР
1941 — Японська авіація знищила американську морську базу Перл-Гарбор.
1972 — Вирушила 11-та та остання у програмі «Аполлон» пілотована людьми місія на Місяць.
1991 — На зустрічі президентів Білорусі, Росії та України ліквідовано СРСР.
2009 — В США вийшла The Legend of Zelda: Spirit Tracks для Nintendo DS
2017 — Курс Bitcoin досяг свого історичного максимуму в 17,7 тис. дол.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237