Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Чи будуть українці мати вихідні на Новий рік та Різдво?

Кожного року українці чекають на зимові свята адже там зазвичай багато припадає багато вихідних. Цього року воєнний стан в Україні вніс свої корективи.

Інформатор дізнавався як цьогоріч в Україні пройдуть різдвяні свята: вдома чи на роботі.

У 2023 році Різдво припадає на вихідні дні. 25 грудня – це неділя, а 7 січня – субота. Новий рік Україна відзначатиме у неділю, 1 січня.

Знаємо, що у статті 73 Кодексу України “Про працю”, деться про те, якщо великі державні чи релігійні свята припадають на вихідний день, то наступний після них понеділок також вихідний. Тобто, 26 грудня, 2 та 9 січня 2023 року мали бути вихідними днями.

Проте,  через воєнний стан, який був запроваджений по всій території України від 24 лютого, додаткові вихідні, починаючи від 8 березня 2022 року, були скасовані

Тож, якщо в країні триватиме війна, і воєнний стан буде знову подовжено, то додаткових вихідних у січні 2023 року – на Новий рік та Різдво – не буде.

Звісно, ці нормативи стосуються працівників державних підприємств та установ, а ось керівники приватних компаній можуть встановлювати свої графіки відпочинку й роботи персоналу.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237.

Нагору