Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

10 грудня: цей день в календарі

От вже й субота. 10 грудня 2022 року нараховуємо аж 290 день вторгнення росії на територію України. Тим часом людство відзначає День прав людини та інші події. А іменини цього дня у чоловіків з іменем: Олексій, Андрій, Борис, Василь, Володимир, Всеволод, Гаврило, Дмитро, Іван, Микола, Роман, Сергій, Федір, Яків.

Більше про 10 грудня дізнавався Інфоматор.

День прав людини. 10 грудня кожного року людство святкує міжнародну подію – День прав людини. Офіційне проголошення Дня прав людини здійснилося у 1950 році за ініціативи ООН. День прав людини націлений привернути увагу людства до Загальної декларації прав людини та дотримання принципів цього міжнародного документа. Адже після пережитої Другої світової війни уся планета об’єдналася заради створення єдиного та загального механізму захисту людських прав.

Міжнародний день захисту прав тварин. Щорічно в той самий день, що й День прав людини – 10 грудня, світова громада  відзначає День прав тварин. Дату, що запропонувала  Генеральна асамблея ООН в 1998 році, було обрано не випадково – вона підкреслює, що тварини мають такі самі права на життя та свободу, як і людина.

Всесвітній день футболу. Футбол завжди вважався королем спорту завдяки мільярдам пристрасних вболівальників та цінителів у всьому світі. У порівнянні з іншими видами спорту, чисельність любителів футболу набагато більша. Це спорт з численними інвестиціями та найзначнішим капіталом. Грою в футбол можна захоплюватися з дитинства до найповажнішого віку. Дякуючи рішенню ООН, щорічно 10 грудня професійні спортсмени, любителі та вболівальники святкують Всесвітній день футболу. Ця подія покликана вшанувати вид спорту, що зміг стати майже способом життя та особливою філософією для величезної кількості людей.


Міжнародний день умовно-безкоштовних програм. Мета створення свята полягає в тому, щоб привернути увагу користувачів до необхідності та цінності програмного забезпечення у повсякденній роботі мільйонів людей.

День Нобеля. Дата приурочена до річниці смерті Альфреда Нобеля – видатного винахідника, хіміка, інженера та письменника. Найвідомішим винаходом якого став динаміт. Увесь свій спадок, який становить 31,5 мільйонів шведських крон (у вигляді цінних паперів, дохід з яких кожного року необхідно було розподіляти порівну), він заповів на фінансування міжнародної премії за досягнення у фізиці, хімії, фізіології, медицини, миру, економіці та літератури.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору