Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

9 способів ворожіння в ніч на Андрея

Вже й неможливо зустріти молодь на Андріївських вечорницях. А якби й здибалися, то навряд чи б знайшли кочергу для традиційного обряду кусання калити. Проте тишком-нишком дівчата таки намагаються розвідати своє майбутнє за допомогою каблучок, свічок, дзеркал, попелу чи інших речей. 

Інформатор пропонує кілька давніх способів ворожінь в Андріївську ніч.

Як дізнатися ім’я нареченого

Покладіть собі під подушку мішечок з чоловічими іменами. На окремих папірцях напишіть 11 імен, а один папірець залишіть порожнім. Вранці витягніть один з них. Яке ім’я випаде – таке й матиме ваш майбутній чоловік. Порожній папірець означатиме, що чоловік матиме ім’я, якого на папірцях немає.

Також можна вранці 13 грудня вийти на вулицю й запитати ім’я будь-якого невідомого вам чоловіка. Таке ж ім’я буде і у вашого майбутнього чоловіка.

Гадання на перстенях

Дівчина бере тарілку й насипає туди пшеницю. Туди пускає золоту каблучку, срібну, з коштовним каменем і звичайний перстень. Потім дівчина заплющує очі та дістає одну з них. Срібна – зустріне другу половинку; золота – вийде заміж; з каменем – буде кохана; проста – далі буде шукати коханого.

Потрібно опустити перстень у воду і виставити її на ніч на мороз. Скільки буде горбків на воді – стільки буде і наречених цьогоріч. Якщо вода замерзла однією опуклістю – скоро вийдеш заміж, а якщо рівно – для весілля ще не час.

До теми: Майте Бога в пазусі: в Печеніжині закликають не робити збитки в ніч на Андрія

Ворожіння з дзеркалом на судженого

Перед північчю застеліть стіл чистою тканиною. Поставте дзеркало і свічку навпроти нього. Сядьте перед ним, налаштуйтеся і починайте пильно вдивлятися в своє відображення. Рівно опівночі ви повинні побачити образ людини за вашим плечем. Передбачається, що ця людина і є вашим чоловіком.

Ворожіння на попелі

Треба спалити на тарілці зім’ятий аркуш паперу, а потім запалити свічку, й за тінню, утвореною попелом, визначити свою долю. Якщо побачите обриси будівлі – до вінчання

Ворожіння на непрозорих чашках

Під них кладуть цибулю, хліб, сіль, цукор, каблучку, гроші. Потім дівчата обирають по одній. Цибуля обіцяє сльози; хліб – достаток; сіль – неприємності; каблучка – весілля; гроші – багатство; цукор – веселощі.

До теми:  Що кажуть коломияни про ворожіння та “збитки” в Андріївську ніч | Опитування

Вибір нареченого

Таке ворожіння допоможе дівчині обрати одного з двох чоловіків, які їй симпатизують. Для цього потрібно взяти кілька цибулин (за кількістю наречених) і поставити кожну в банку з водою. На кожній банці має бути наліпка з іменем наречених. Яка цибулина проросте першою, з тим чоловіком дівчину чекає щастя.

Ворожіння з гребінцем

Найпростіший спосіб ворожіння – уві сні. Для цього потрібно взяти гребінець і покласти його перед сном під подушку зі словами: “Суджений-ряджений, прийди і причеши мене”.   Якщо насниться чоловік, то дівчина у найближчий рік вийде заміж або ж зустріне кохання.

Ворожіння за допомогою ланцюжка

Дівчина має залишитися в кімнаті сама, взяти в праву руку золотий або срібний ланцюжок та загадати ситуацію, яка цікавить. Після цього потрібно кинути ланцюжок на стіл і дивиться на утворену фігуру.

Найпопулярніші фігури:

коло – до складної ситуації, знадобиться чимало зусиль, щоб владнати ситуацію.
овал – непроста ситуація, але не вимагатиме особливих зусиль;
рівна лінія – успіх і здійснення мрій;
змійка – слід бути обачною і не довіряти людям;
заплутаний вузол – до інтриг;
трикутник – удачі в справах;
метелик або бантик – до побачень, кохання або навіть весілля;
літера  – до нових романтичних стосунків

Ворожіння на свічку

Наберіть у глибоку тарілку води. Засвітіть свічку. Коли потече віск, переверніть свічку над тарілкою так, щоб віск капав у воду, і чекайте. Ви побачите, як віск створює справжню картину. Намагайтеся розглянути, що у вас вийшло. В результаті ви повинні побачити першу букву імені нареченого.

Після вечері тарілку не мийте. Переверніть її. Візьміть шматок паперу або газети, стисніть у грудку і, поклавши на зворотний бік тарілки, підпаліть. Коли папір повністю згорів, потрібно вимкнути світло, а тарілку посунути ближче до стіни. Засвітіть свічку і поставте її за тарілкою, щоб у стіні утворилася тінь. Повертайте тарілку, поки не розглянете контури вашого майбутнього чоловіка.

Що не можна робити перед ворожінням

У ніч на 13 грудня ворожать лише дівчата або жінки. Проте перед цим необхідно дотримуються посту: не їсти м’яса, не вживати алкоголю. Також потрібно молитися Андрію Первозванному про хороших наречених. До та після ворожби потрібно мовчати, поки не настане ранок.

Прикмети на Андрія 13 грудня:

Якщо у цей день падатиме сніг і не розтане, то він буде лежати ще 110 днів.
Якщо у цей день морозно, але ясно – до доброго і гарного врожаю.
Якщо в Андріїв день вогонь у печі горить червоним полум’ям, то скоро почнеться зима, а якщо білим – відлига.
Якщо до 13 грудня не випаде сніг, зима буде тепла й малосніжна, якщо випаде – холодна й сніжна.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

 

Нагору