Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Герої, завдяки яким Україна виграє в ближньому бою

Ті, хто тримають оборону й відвойовують захоплені міста й села України. Ті, кого першими обіймають знедолені мешканці після деокупації. Ті, хто бачить ворога в бінокль, приціл і навіть очі в очі… Це наші сухопутні війська. 

Інформатор дякує воїнам за захист і оборону й розповість цікаві факти про цей рід військ.

Щороку 12 грудня в Україні відзначають День Сухопутних військ. Свято присвячене всім військовослужбовцям, які входять в механізовані, танкові, ракетні війська, військову авіацію, артилерію, десантні війська та інші.

А ми пропонуємо дізнатися трохи більше про тих, за чиїми плечима сховалися від жахів війни.

1. У 2015 році  у зв’язку із збройною агресією Російської Федерації розпочалася нова реформа Збройних Сил – територію України було вирішено поділити на 4 військово-сухопутні зони: оперативні командування: “Північ”, “Південь”, “Захід”, “Схід”.

2. Сухопутні війська – найчисленніший самостійний вид українського війська, головний носій бойової могутності ЗСУ, що складає близько 60%  Збройних Сил України.

3. Українські Сухопутні Війська беруть участь у миротворчій діяльності з 1992 року. Станом на 2019 рік Сухопутні війська приймають участь у двох миротворчих місіях: Національний контингент в Косово під егідою НАТО та в Місії ООН зі стабілізації у ДР Конго загальною кількістю близько 300 військовослужбовців.

До теми: Трою знищено, бо в них не було ЗСУ

4. До складу Сухопутних входять  механізовані і танкові війська, ракетні війська та артилерія, армійська авіація, війська протиповітряної оборони Сухопутних військ, спеціальні війська, військові частини тилу та озброєння, військові частини територіальної оборони.

5. Всього в Сухопутних військах  11 506 жінок військовослужбовців, із них – 1156 офіцерів.

6. Сухопутні війська Збройних Сил України були сформовані у складі Збройних Сил України на підставі Указу Президента України відповідно до статті 4 Закону України «Про Збройні Сили України» у 1996 році.

Хай кожного з наших воїнів чекають люблячі сім’ї вдома, хай їх скріплює віра у перемогу, бо за ними правда і наша підтримка.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору