Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

У графіках вимкнень знову зміни. Тепер їх застосовуватимуть до всіх

Нині прикарпатці мають 8 годин світла, а 16 годин його немає. Відтак з 13 грудня хочуть залучити до вимкнень тих, кому дотепер щастило. Тоді ми матимемо графік 12/12.

Інформатор роз’яснює деталі з посиланням на Прикарпаттяобленерго.

Зміни, що ввійдуть в силу з 13 грудня, торкнуться періодів вимкнень та підчерг.

Щоб не перевищувати ліміти, прикарпатські енергетики змушені тримати одночасно вимкнутими 2/3 споживачів, включених у графіки. При цьому у кожного окремого споживача протягом доби 16 годин немає електроенергії і 8 годин – є. Така ситуація вкрай не влаштовує прикарпатців.

“Якщо до вимкнень залучити більшу кількість споживачів, то отримаємо можливість змінити графіки погодинних вимкнень, – пояснює технічний директор обленерго Олег Сеник. – Є ряд споживачів, які досі не вимикались, бо заживлені тими ж мережами, що і лікарні, котельні чи інші об’єкти життєзабезпечення. Наша компанія звернулись до ОВА із пропозицією залучити їх до вимкнень по прикладу КМДА і ДТЕК. Компанія прийняла рішення про включення їх у графіки вимкнень, а після погодження із ОВА, будемо цих споживачів вимикати”.

Нові лінії та приєднання будуть розподілені між існуючими чергами, а черга 4 буде доповнена двома підчергами. Зрозуміти до якої черги належить адреса можна буде від завтра на сайті компанії в розділі “Графік аварійних вимкнень” – “ГПВ” та за особовим рахунком у чат-боті Viber та на сайті.

Після залучення до вимкнень побуту і бізнесу, який раніше не вимикався, ми зможемо вийти на графік 12/12 годин на добу (4/4 години).

Сьогодні АТ “Прикарпаттяобленерго” очікує від ОВА доповнений перелік об’єктів критичної інфраструктури, в тому числі об’єктів, які можна вимикати по графіках.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору