Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Вимикатимуть будинки вручну, зате графіки увімкнень будуть на тиждень

Відтепер світло вимикатимуть навіть тим, кому досі щастило уникнути цього. А ще врешті надумали планувати графіки увімкнень не на день, а на тиждень наперед. Про це розповідав технічний директор “Прикарпаттяобленерго” Олег Сеник в ефірі радіо “Західний полюс”.

Повідомляє Інформатор з посиланням на Репортер.

Як пояснюють у “Прикарпаттяобленерго”, вимикати споживачів, які перебувають на одній лінії з критичною інфраструктурою складно і такі вимкнення не можуть бути чіткими по часу.

Одна бригада для вимкнень має об’їхати 15 ТП і сам процес – відімкнути, зайти, вимкнути з 10-15 рубильників, зачинити – займає десь 10 хв, – каже Олег Сеник. – Є ворота, шлагбауми, доступи, було таке, що нас не хотіли пускати. Тобто одних споживачів ми вимкненому рівно о тій годині, що треба, наступних – через 10 хв і так у міру переміщення бригади по місту. Через годину-півтори вимкнемо уже всіх.
Також зараз електроенергію будуть вимикати й для середнього бізнесу. Для великих споживачів існують свої графіки, які вже створені від 13 грудня.

“Це дуже складно – вимикати вручну. Ми організували додаткові бригади, автомобілі, які будуть їздити по місту та вимикати споживачів по окремих ТП, – каже Олег Сеник. – Ще у нас є у чат-боті черга 4.2 і перелік будинків, які підлягають таким вимкненням, уже оприлюднений”.

За словами Олега Сеника, 13 грудня – тестовий день, ще не всіх споживачів цієї черги будуть вимикати. Масштабніше вимкнення цієї черги буде з 14 грудня.

Читайте: Міський голова Надвірної вимагає в обленерго давати графіки на тиждень, а не на день

“Для обмеження споживання великих споживачів є графіки обмеження потужності, – каже технічний директор компанії. – Ми добу напередодні зв’язуємось з цими споживачами і пояснюємо, що завтра треба зменшити потужність на 30%. Підприємство зменшує потужність і само регулює споживання. На другий день у нас є лічильники, де ми бачимо погодинно, чи дотримувався він обмежень. Якщо ж не дотримується обмежень – ми можемо його вимкнути зовсім”.

Також у “Прикарпаттяобленерго” повідомили, що планують формувати графіки не на день, а на тиждень. Звісно, вони можуть мінятися, якщо ситуація з енергетичною системою погіршуватиметься.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237.

Нагору