Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Кушнір Михайло Вінтонюк відкрив виставку в Коломиї: фоторепортаж

Михайло Вінтонюк з села Корнич унікальний майстер. Він відроджує давню справу на Покуттті – кушнірство. 13 грудня кушнір завітав до Національного музею, щоб представити свій проект “Відродження” та відкрити виставку.

Повідомляє Інформатор, посилаючись на сторінку музею.

Захід пройшов дуже атмосферно. Дівчата вийшли на етнопоказ в старовинних кептарях, відреставрованих Михайлом Вінтонюком. Все це відбувалось під музику скрипки, цимбал і спів.

На відкриття завітало чимало гостей, серед яких Руслан Литвинчук – майстер з вичинки шкіри, внук народної майстрині з обробки шкіри Марії Гнатюк та голова Асоціації вівчарів Василь Стефурак з Молодятина. Також Надія Вінтонюк, яка є авторкою фото для проекту «Відродження», розповіла про створення світлин.

Національний музей народного мистецтва Гуцульщини та Покуття запрошує всіх побачити кептарі та кожухи з колекції музею та приватної збірки Михайла Вінтонюка. Експозицію доповнили світлинами Надії Вінтонюк.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору