Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

15 грудня – свята, іменини та дати

На календарі вже середина грудня. Цього дня триває 295 доба протистояння проти російських загарбників. До початку 2023 року залишилось 16 днів. Іменини відзначають власники таких імен: Іван, Володимир, Сава, Кирило, Марія, Маргарита, Матвій, Андрій, Борис, Микола, Степан, Сергій і Тамара.​

Інформатор публікує детальніше про 15 грудня.

День працівників суду України. Попри те, що це професійне свято встановлене на державному рівні, воно не є вихідним днем в національному календарі. Ця дата – ще одна можливість віддати почесті тим людям, які несуть відповідальність за справедливість в нашій країні.У судах мають працювати чесні, порядні та неупереджені люди. Мета ж держави – забезпечити сучасні суди саме такими працівниками.

День чаю. Неофіційне свято, яке спочатку проходило у країнах, де виробляють чай: в Індії, Шрі-Ланці, В’єтнамі, Непалі, Індонезії, Бангладеш, Кенії, Уганді, Танзанії, Малайзії та Малаві. Найбільш яскраво відзначають День чаю в Індії та Шрі-Ланці. Свято остаточно набуло статус міжнародного у 2005 році після обговорень на всесвітніх форумах у Порту-Алегрі та Мумбаї. Датою святкування обрано день прийняття «Світової Декларації Прав працівників чайної індустрії».

День пастуха кішок. Свято для всіх, кому доводиться стикатися з розчаруванням від спроб керувати некерованим. Кішки не підкоряються натовпу. Вони приймають рішення самостійно, незалежно від того, що роблять інші кішки. Саме тому їх, за загальним визнанням, важче пасти.

Православна церква у цей день вшановує пам’ять святого пророка Авакума. У народі дату називають День Авакума. Авакум — один з 12 малих біблійних пророків Старого Заповіту, походив від коліна Симеонового.

Історичні дати:

1917 — Українська Центральна Рада прийняла закон про створення Генерального суду.
2000 — В Україні остаточно припинила роботу Чорнобильська АЕС. Зруйнований в 1986 році реактор, що містив 66 тонн розплавленого ядерного пального і 37 тонн радіоактивного пилу, незважаючи на збудований захисний «саркофаг», продовжував випромінювати радіацію
2000 — На знак протесту проти політики президента Леоніда Кучми на головній площі Києва учасниками акції «Україна без Кучми» були встановлені перші намети.
2018 — відновлена автокефальна помісна Православна церква України (утворилася 988)

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору