Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

З наступного тижня матимемо 6 черг: оновлення від Прикарпаттяобленерго

Всі обленерго України зобов’язали перейти на нову схему вимкнень. Тут передбачено 6 черг, а вимкнення світла не буде перевищувати 4 години.

Інформатор розповідає детальніше з посиланням на Курс та енергокомпанію.

Головне з наказу Міненергетики від 09 грудня 2022 року № 412 стосується тривалості вимкнень світла та кількості черг.

Максимальна тривалість перерви в електропостачанні споживачів:

  • не має перевищувати 4 годин;
  • в умовах мінусових температур (нижче -10° C), коли перерва в електропостачанні може призвести до розладу систем централізованого теплопостачання, допускається перерва в електропостачанні до 2 години;
  • на період дії воєнного стану та протягом року після нього тривалість перерви в електропостачанні споживачів не може перевищувати 6 годин протягом доби з можливим відхиленням в сторону збільшення на не більше, ніж 1 годину незалежно від температури зовнішнього повітря.

У випадку, коли введені в дію графіки не забезпечують дотримання заданого режиму споживання електричної потужності, диспетчером після попередження можуть бути застосовані графіки аварійних відключень, спеціальні графіки аварійних відключень в обсягах, необхідних для виконання встановлених режимів електроспоживання.

У “Прикарпаттяобленерго” вже приступили до формування нових черг. Після їх погодження з ОВА вони будуть оприлюднені. Орієнтовний термін оприлюднення нових черг – вівторок-середа.

Раніше ми розповідали про різницю між підчергами 4.1 і 4.2 та ймовірністю публікацій графіків вимкнень на тиждень

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору