Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Як коломийська дітвора Миколая зустрічала

Біля садиби св. Миколая у Грушеві – багацько дітей, лемент і щирий захват. Всі в очікуванні зустрічі з Чудотворцем. Зараз спитає, чи іграшки складає, чи мамі помагає… По очах одразу видно, в кого були якісь грішки. Та все одно момент зворушливий: страх, як кортить на власні очі Миколая побачити.

Інформатор разом з малятами відправився на свято і зберіг для вас ці радісні моменти.

Зустрічі з Миколаєм передує ціле театралізоване дійство. Замість Миколая до діток виходить Олоф і розповідає діткам, що Чудотворець замкнений у підземеллі, а щоб його визволити, діти мають виконати веселі завдання: танцювати, робити потяга і політати на парашуті.

Батьки теж без діла не сидять: допомагають малечі чимдуж звільнити Миколая. Отак у веселощах минає майже година і врешті Миколая звільняють із заточення.

Врешті покровитель діточок виходить привітати малят у своєму синьому жупані, підбитому білим хутром. Дітки зачудовано слухають мудрі настанови святого поважного чоловіка і обіцяють слухатися батьків. Але, якщо поправді, то найбільше дітвору цікавить, чи дійшли до Миколая їхні листи з побажаннями і чи отримають вони на ранок ці омріяні іграшки.

Миколай вислуховує їхнє миле щебетання, але інтригу тримає відкритою: якщо справді були чемні, то все принесе, а якщо десь напустували, то не все зі списку знайдуть під подушкою.

Ось тут наші малята і задумались: ризики лишитися без деяких презентів є у кожного.

А надворі у загороді бігають овечки й віслючок. Діти годують їх овочами й фруктами, питають, чи їм не холодно. В ці непрості часи кожному з нас трохи зимно, але ж гріє всіх надія на перемогу і повернення до нормального життя.

До слова, усі зібрані кошти з резиденції Святого Миколая у Грушеві передадуть нашим захисникам на термобілизну та печі. Аби й вони не мерзли.

Цьогоріч в українців одне бажання на всіх: аби скінчилась війна і батьки повернулись додому, щоб роз’їжджалися друзі й сусіди, яких біда порозкидала по всьому світу, щоб кожна родина зібралася за святковим столом в добрі та мирі. І більше ніколи й ніхто не знав, що таке війна.

До теми: Коломияни зібрали цілий вантажний бус подарунків для дітей прифронтової зони

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237 

Наталка Сандецька

Нагору