Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Мундіаль-2022: враження про головну футбольну подію від Інформатора

Місяць тому весь світ почав спостерігати за Чемпіонатом світу-2022. Він був непередбачуваним, неочікуваним, повним нервів, схвильованих вигуків та емоцій. Українці навіть попри блекаути шукали можливість, аби подивитись, хто переможе. І от учора, 18 грудня, у вирішальному двобої зустрілись Аргентина та Франція. Це був найкращий фінал, про який ми могли мріяти.

Інформатор ділиться своїми спогадами та враженнями про ЧС-2022, а також вітає вболівальників та гравців збірної Аргентини з феєричною перемогою.

68 матчів залишилось позаду. Ледь чи не кожен з них був непередбачуваним, цікавим. Майже не було нульових нічиїх. Тут фаворити могли пасти задніх, а збірні, які були значно слабшими, могли святкувати перемогу. Згадайте тільки фанатстичну перемогу збірної Саудівської Аравії у першому ж матчі групового етапу. Після вчорашньої перемоги Аргентини вони, мабуть, ще більше собою пишаються. Ще б пак – вони виграли у чемпіонів.

Найбільші рахунки були у матчах Англія – Іран (6-2), Іспанія – Коста-Рика (7-0), Португалія – Швейцарія (6-1).

Збірні Мексики, Камеруну та Тунісу хоч і не пройшли у плей-офф, але закінчили свій шлях гідно: вони перемогли найсильніших.

Починаючи з 1/8 фіналу глядачі ще з більшим захватом дивились ЧС. По-перше, матчі ставали все цікавішими, а по-друге, вони досить часто закінчувались екстра-таймами чи навіть доходила справа до пенальті. Без сумніву, найцікавішим матчем 1/8 була гра Марокко та Іспанії, коли геть неочікувано марокканці забили необхідну кількість пенальті і відбили всі 11-метрові удари іспанців.

У 1/4 найбільше запам’ятався матч Бразилія – Хорватія. Це була феєрична перемога червоно-білої збірної. Лука Модріч плакав від щастя, а от Неймар – від горя. Також хочеться знову відзначити марокканців, які вибили із змагання португальців.

Півфінал був очікуваним. Матч за третє місце – теж. А от про гру за кубок ще напишуть книжку. Кращого фіналу бути не могло. Що французи, що аргентинці зробили все, що було в їхніх силах. Хочеться відзначити Кіліана Мбаппе і Ліонеля Мессі. Вони беззаперечні герої для своїх збірних і фанатів.

Нагадаємо, що переможця не визначили ні гра в основному часі, ні овертайми. Справа дійшла до пенальті. І тільки там з рахунком 4-2 перемогли аргентинці.

Ліонель Мессі став найкращим футболістом турніру. Еміліано Мартінес – найкращим воротарем, а півзахисник Енцо Фернандес – найкращим молодим футболістом турніру. Всі троє – гравці збірної Аргентини. Відтак до них приєднався Кіліан Мбаппе, який став найкращим бомбардиром турніру, забивши 8 голів.

Але не кубками єдиними: збірна Аргентини, яка стала чемпіоном світу – 2022 заробила 42 млн $, збірна Франції, будучи срібним призером, отримає 30 млн $, збірній Хорватії за бронзу виплатять 27 млн $, а збірній Марокко за четверте місце – 25 млн $.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Христина Бойчук

Нагору