Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Як працює інвертор та чи можливо купити у Коломиї?

Без світла сьогодні майже вся робота припиняється, тому українці шукають альтернативні джерела електроенергії. До них і відносяться інвертори. 

Чим вони “добрі” та де продаються – досліджував Інформатор.

Якщо ви чули про інвертори, але до кінця не розумієте для чого вони, то пояснюємо. Інвертори можуть бути застосовані як самостійні пристрої. Але часто вони входять до систем безперебійного електропостачання (UPS). Завдяки інвертору можна отримати безперервне електропостачання комп’ютерів. Тобто, коли вимикають світло, він одразу подає для комп’ютера енергію, яку отримує від резервного акумулятора. Це щонайменше дозволить користувачу завершити свою роботу і вимкнути техніку.

Бувають і потужні інвертори з сильними акумуляторами, які можуть самостійно живити техніку протягом кількох годин. Коли електропостачання в мережі відновлюється, то споживачів автоматично перемикає до мережі, а акумулятори починаються заряджатися.

Проте з’ясувалося, що зараз в Коломиї неможливо придбати інвертор. В магазинах, які спеціалізуються на продажі таких пристроїв, їх просто немає в наявності. Зокрема, ми побували в магазинах “Ампер”, “Світ інструментів”, “Ельдорадо”. На сайті “Епіцентру” ціни на інвертори коливаються від 3 500 грн до майже 40 000 грн. Також зазначається, що можлива доставка у Коломию.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Ольга Пукавчук

Нагору