Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Закладам освіти, де температура нижча за норму, рекомендують перейти на дистанційку

20 грудня на нараді в Івано-Франківській ОВА обговорювали проблему опалення в школах, садочках та інших навчальних закладах. Через регулярні вимкнення класи та групи не встигають прогрітися. Тому чиновники дали кілька рекомендацій.

Які саме – слухав Інформатор Івано-Франківськ.

Заступник департаменту освіти та науки Ігор Гаврилюк розповів, що з 566 навчальних закладів освіти Прикарпаття 71% вчиться в очному режимі, 24% за змішаною формою, а решта — дистанційно. У 466 дитсадках 84% вихованців регулярно відвідуються заклади.

Тим часом в Івано-Франківській області працюють над забезпеченням альтернативних джерел енергії. І станом на 16 грудня генераторами забезпечені 44% шкіл і 14% дошкільних закладів.

Тому школам та садкам, де температура нижча за норму, рекомендують перейти на дистанційне навчання. Це також стосується і професійних технічних училищ, при яких є гуртожитки. Там зараз холодно і виникають проблеми з організацією харчування.

За словами заступника департаменту освіти та науки, керівники мають право перевести навчання на дистанційну форму, якщо температура в навчальних закладах 16°C та нижче, або ж забезпечити заклади генераторами.

До слова, з 19 грудня 15 шкіл Прикарпаття вже пішли на канікули. Рішення про початок і тривалість канікул ухвалюється на місцях.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору