Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Коломийський Карітас допоміг отримати подарунки більше 1000 дітей

Вже понад 20 років Карітас у Коломиї організовує акцію “Допоможи святому Миколаю прийти до дітей”. Цьогоріч працівники організації, волонтери та благодійники допомогли здійснити мрії 1077 діток.

Повідомляє Інформатор.

Листи цього року зовсім інші, адже багато малечі просили про перемогу. Крім цього, навіть самі мешканці прихистків “Карітас Коломия”, діти яких писали листи, брались виконувати мрії дітей з інших кімнат. Дехто брав одразу декілька листів. Подарунки дісталися сиротам, напівсиротам, дітям, батьки яких позбавлені батьківських прав, дітям з будинків сімейного типу, дітям з інвалідністю, та у яких батьки мають інвалідність, ВПО, багатодітним та дітям військових.

Координаторка акції “Допоможи Святому Миколаю прийти до дітей”, Надія Рєзнік, поділилася однією з історій, яка її найбільше вразила: сестра однієї волонтерки, яка залишилася на окупованій території, дізнавшись про акцію Карітасу захотіла до неї долучитися і теж здійснила бажання маленького мрійника. Їй сфотографували листа і вона перерахувала кошти для подарунка.

“Мене вразило, що навіть перебуваючи під окупацією, людина думає про інших, хоче здійснити мрію дитину і зробити її щасливішою”,  —  ділиться Надя.

Участь у акції цього року взяли діти з усієї Коломийської єпархії УГКЦ. Тому потрібно було думати не лише про збір подарунків, а й логістику. Щоб Святий Миколай прийшов до кожного малюка, офіс Карітасу в Коломиї працював без вихідних з 9:00 до 23:00. Усі подарунки були запаковані у яскраві святкові обгортки. За дизайн відповідали наші волонтери. Листи, які не потрапили до рук благодійників купили за зібрані кошти з ініціативи #я_став_святим_миколаєм та приватні пожертви небайдужих.

“Я отримала безліч позитивних захоплюючих відгуків від батьків та дітей. І я щиро вдячна усім чуйним серцям, які впустили туди цих діток та реалізували їхні мрії”,  —  додає пані Надія Рєзнік.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору