Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Різдвяна шопка на площі Відродження офіційно відкрита

Нині, 24 грудня, християни західного обряду сідають за стіл у сімейному колі, аби відзначити надвечір’я народження Ісуса Христа. Завтра ж всі йдуть до храму на різдвяне Богослужіння. Саме тому для відкриття шопки обрали сьогоднішній день. І хоч погода не сприяла, захід видався душевним та сповненим коляди.

Інформатор також там побував і ділиться фоторепортажем.

Відкриття різдвяної шопки відбулося на площі Відродження. На заході зібралося багато пластунів і людей, які скучили за чимось таким рідним, нашим, українським.

Сама шопка виконана в ніжно-білих тонах. Це символізує мир, світло та перемогу. Поряд з шопкою висадили дві блакитні ялинки, а вчора, 23 грудня, їх прикрасили саморобними ангеликами. Це все робота учнів художньої школи, які намагались вкласти душу у свої вироби. Ялинки вийшли дуже гармонійні, милі і скромні, адже ніхто не забув про війну, яка торкнулась кожного з нас.

До теми: Шопка, а поряд з нею прикрашені ялинки: як виглядатиме площа Відродження?

На відкриття шопки завітав владика Юліан. Він сказав промову, нагадав усім про важливість молитви і привітав усіх з прийдешніми святами. Не оминув владика і вірян, котрі святкують Різдво 25 грудня. Побажав нам усім миру та швидкої перемоги.

Після промови владики двоє пластунів підійшли до міського голови Коломиї та передали йому та Коломийській громаді Вифлеємський вогонь. Опісля очільник ратуші побажав нам всім мирних свят та подякував нашим захисникам, котрі бережуть наш спокій.

Завершилось дійство колядкою “Нова радість стала”, яку всі присутні дружньо і єдино співали. Шопка буде відкрита протягом свят, тож якщо будете проходити повз, обов’язково підходьте. Нехай цьогоріч свята не такі, як раніше. Але ніхто не забере наших традицій, віри у краще майбутнє та віри у перемогу. Будьмо єдині. Пам’ятаймо про наших захисників, дякуймо їм, підтримуймо їх молитвою і донатами. І нехай наші свята будуть мирними та спокійними.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Христина Бойчук 

Нагору