Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Книги з історії, які має прочитати кожен українець

Нещодавно завершився Національний тиждень читання. Тоді Український інститут книги оголосив список книг, які були найбільш популярні серед читачів в бібліотеках нашої країни. До переліку авторів історичної літератури ввійшов Сергій Плохій, Вахтанг Кіпіані та Брати Капранови. 

Інформатор ділиться добіркою хороших книг з історії, яку зібрали наші колеги Інформатор Івано-Франківськ. Ці книги видані чи перевидані цьогоріч.

Список варто розпочати із книги франківської письменниці Любові Загоровської “#Моя УПА”. Авторка зібрала в ній 39 історій, записаних безпосередньо зі слів учасників визвольного руху: повстанців, медсестер, зв’язкових. Детальніше про книгу можете прочитати ТУТ.

Володимир В’ятрович. “Історія з грифом секретно”

Видавництво – КСД. У книзі зібрані історії людей, ситуації, які творили історію України минулого століття. Тут можна прочитати про Леся Курбаса, Юрка Тютюнника, священника Омеляна Ковча, отамана Тараса Боровця, різдвяний бій УПА в Бірчі 1946 року, як КГБ писав історію УПА та інші. Усі ці факти з архівів КДБ. Погодьтеся, ми маємо знати те, що було приховано у радянський час.

Сергій Плохій. “Брама Європи. Історія України від скіфських воєн до Незалежності”

Автор – професор Гарвардського університету. Книга поділена на п’ять частин: “На Понтійському кордоні”, “Схід зустрічає Захід”, “Між імперіями”, “Світові війни”, “Обрії незалежності”. Тут поміщені хронологічна таблиця, карти, рекомендована література.

Михайло Грушевський “Нарис історії українського народу”

Автор – видатний історик, громадський та політичний діяч. Читач зануриться у тисячолітню історію українців – від давніх часів і Київської Русі до початку ХХ століття.

Брати Капранови “Мальована історія Незалежності України”

Це своєрідний комікс з історії України – тут короткий виклад минулого ще з часів скіфів. Автори – культурні діячі, блогери, письменники.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору