Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

ПЦУ готова на наступному синоді прийняти рішення щодо календаря свят

У деяких храмах Православної Церкви України за бажанням прихожан 25 грудня відбулися святкові різдвяні  літургії, Попри те, що ПЦУ попередньо вирішили залишити дату відзначення Різдва на 7 січня, наступний синод розглядатиме питання переходу на новоюліанський календар.

Повідомляє Інформатор за дописом проповіді 25 грудня Предстоятеля ПЦУ митрополита Епіфанія.

Він наголосив, що незмінним є ключовий принцип, якого дотримуються всі Церкви: календар є загальним документом Помісної Церкви, зміни в якому ухвалюються виключно на підставі соборних рішень.

“Всім слід ясно розуміти: йдеться не про одну лише дату святкування Різдва Христового, яка для всіх православних християн є спільною і вшановується 25 грудня, однак за двома різними способами обчислення календаря. Але йдеться не лише про неї – йдеться про можливість і доцільність саме зараз повної календарної реформи, зі зміною всього календарного циклу”, – йдеться у промові Епіфанія.

До теми: Депутати Коломиї закликають парафії відзначати Різдво 25 грудня

Відтак після 25 грудня церква зважить позитивні та негативні моменти у святкуванні Різдва 25 грудня і на наступному синоді прийме рішення.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору