Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

27 грудня: свята, іменинники і пам’ятні дати

27 грудня – вівторок. Нині маємо 307 добу боротьби України проти росії. А тим часом до Нового року залишилось 4 дні. Нині іменини святкують Федір, Степан, Лука, Давид, Йосип, Яків, Тихін, Ферапонт.

Інформатор розповість, чим цікавий сьогоднішній день.

День пам’яті святих мучеників Фірса, Левкія та Каленика. Народилися майбутні мученики у малоазійській провінції Римської імперії – Віфінській провінції, виховання та освіту здобули у Кесарії Палестинській. Святими мучениками вони стали через свою непохитну віру в Христа і відбулося це в часи володарювання імператора Декія в середині III сторіччя.

День пам’яті мучеників Аполлонія, Феотиха й Аріана. Вони загинули у Єгипті за свою віру в Ісуса Христа. Також цей день називають Филимонів день. За часів правління імператора Діоклетіана відбувалися масові гоніння на християн. За відмову від язичництва їх жорстоко катували та страчували.

День “Відвідайте зоопарк” у США.

День фруктового торта.

День вирізання сніжинок.

Який це день в історії?

  • 537 рік – в Константинополі, столиці Візантійської імперії, освятили храм святої Софії, який протягом тисячоліття був головним храмом православного світу;
  • 1929 рік – Сталін проголосив політику “ліквідації куркульства як класу”;
  • 1991 рік – незалежність України визнали Алжир, КНР, Соціалістична Республіка В’єтнам, Камбоджа, Молдова і Франція;
  • 1994 рік – запустили в експлуатацію київську станцію метро “Позняки”;
  • 1997 рік – ввели в експлуатацію станцію метро “Печерська”.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору