Інформатор Коломия

ГРОШІ

Економія чи ні? На комунальний заклад “Сервісний центр” у Коломиї з бюджету виділили пів мільйона на 2022 рік

Рік тому у Коломиї створили комунальний заклад “Сервісний центр”, який мав займатися господарським та технічним обслуговуванням закладів освіти. На роботу взяли двох людей і виділили з бюджету 500 тис грн на  його фінансування.

Інформатор поцікавився, де ж цей новостворений заклад, чим займався цілий рік і скільки заробляють його працівники.

Отже сам сервісний центр мав би надавати послуги електрика, водопровідника, прання білизни, інші послуги господарського та технічного забезпечення. Натомість на прикладі прання білизни ми дізнаємось, що цю послугу закупило місто у приватника на суму майже 100 тис грн. Відтак прання 1 кг білизни з дитячих садочків обходиться місті в 28 грн. Тим часом закуплені раніше пральні машинки залишились у садках, а прачок звільнили.

До теми: У Коломиї закупили послугу з прання білизни на майже 100 тис грн

Відтак КЗ “Сервісний центр” не надає, а тільки організовує ці послуги. При цьому навіть саму закупівлю не проводило, цим займалось управління освіти.

Тим часом в новоствореному комунальному закладі працює цілий рік двоє людей – директор і провідний фахівець. Посадовий оклад директора становить 25 тис грн, а фахівця – 17 500 грн.

При цьому у відповіді на наш інформаційний запит не вказали премій, надбавок і матеріальних допомог цих працівників. Та Інформатор подав додаткові запити і скоро знатиме, скільки коштів платників податків витрачено на це.

Наразі ж можемо говорити про мінімум 510 тис грн витрат з міського бюджету лише на зарплати цим двом працівникам. Отже у виділену суму в пів мільйона таки не вклалися.

Також у своїй відповіді на запит в ратуші “забули” відповісти про місце розташування комунального закладу і прізвища працівників.

З сайту Коломийської міської ради дізнаємось тільки адресу, закріплену за КЗ “Сервісний центр”  вул. Карпатська, 40 Б. За словами директора закладу, це будівля садочка №5.

У рішенні про створення Сервісного центру йдеться про призначення на посаду директора Віталія Петровича Тимчука. Особа з таким прізвищем згідно даних платформи YouControl раніше займалась менше року підприємницькою діяльністю і спеціалізувалась на “обслуговуванні напоями”.

Увага уточнення! Директор КЗ “Сервісний центр” і зазначена особа-підприємець виявились повними тезками, Цей факт вдалось з’ясувати уже після публікації, коли Віталій Тимчук звернувся до редакції.

Разом з тим директор новоствореного комунального закладу Віталій Тимчук підтвердив, що наразі не створено бази, на основі якої Сервісний центр може здійснювати свою основну задачу. Відтак ці послуги управління освіти наразі просто закуповує і приватників.

Звіт про роботу новоствореного закладу очікуйте у наступних публікаціях.

А щодо того, чи вдалось місту зі створенням КЗ “Сервісний” центр зекономити, висновки робіть самі.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Наталка Сандецька

Нагору