Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

У Заболотівській громаді матір залишила малюка в холодній хаті

Соцслужби Заболотівської громади під час відвідин кризових сімей виявили хлопчика, якого мати залишила на тривалий час напризволяще самого в холодній хаті. 

Повідомляє Інформатор за даними Заболотівської ТГ.

Працівники виявили, що будинок, в якому проживала дитина, не опалюється, в ньому брудно, речі розкидані, відсутні продукти харчування та засоби гігієни.

З огляду на загрозу для життя і здоров’я дитини працівники відділу соціального забезпечення населення та захисту прав дітей селищної ради спільно з працівниками відділення поліції №1 (м. Снятин) Коломийського районного відділу поліції ГУНП в Івано-Франківській області вилучили дитину з небезпечного середовища та тимчасово влаштували в патронатну сім’ю.

Патронатна сім’я – це тимчасова сім’я для дитини, яка опинилась у складних життєвих обставинах. Такі діти не потрапляють в інтернатні заклади, а перебуватимуть в спеціально підготовленій сім’ї, де про них турбуватимуться, забезпечать догляд і реабілітацію.

Надалі вивчатиметься питання щодо повернення дитини на виховання у біологічну сім’ю або ж позбавлення такої матері батьківських прав.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237.

Нагору