Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Українців обурила перемога росіянки Анни Хохлової в конкурсі ілюстрацій

Росіянка Анна Хохлова перемогла у конкурсі Global Healthcare Illustration Awards 2022 із роботою про посттравматичну реакцію українських біженців на гучні звуки. Британська Асоціація ілюстраторів вже випустила заяву про те, що не є організатором конкурсу, а лише публікувала пресреліз.

Пише Інформатор із посиланням на Bird In Flight.

Робота ілюстраторки називається «Випадок звукового забруднення» (A Case of Sound Pollution). На ній зображена людина з собакою, які лякаються вибухів салютів. За цей малюнок росіянка отримала золоту нагороду та грошовий приз — 3 тисячі фунтів стерлінгів.

Окрім того, що переможниця — громадянка країни-терориста, один із користувачів Twitter дізнався, що вона працює на компанію “Яндекс”, а отже платить податки в росію.

Багато користувачів висловилися про нагородження громадянки рф, коли в Україні триває війна, як про обурливе та закликали переглянути результати. Зокрема, ось так про ситуаці висловилась ілюстраторка Ольга Протасова:

“Поважна АОІ, британська асоціація ілюстраторів, присудила перше місце в конкурсі росіянці, і, що найбільш обурливо, за роботу «про страждання українців». Причому, ілюстрація is about Ukrainian Refugees’ post-traumatic reactions to loud noises, but also sound pollution on a wider scale — так, неначе немає смертей, каліцтв, поранень, порушень психіки і багато іншого. Віддати перемогу цій роботі і учасниці я вважаю цинічним і неетичним кроком (не говорячи взагалі про допущення громадянки рф до міжнародного конкурсу)“.

Ось так реагували користувачі Twitter:

 

Без уваги не лишилось і прізвище росіянки, Хохлова.

26 грудня Британська Асоціація ілюстраторів (AOI), на сайті якої були опубліковані результати, випустила заяву, в якій сказано, що AOI не є організатором конкурсу, а лише надала свою платформу для публікації пресрелізу.

«Ми перепрошуємо за нашу нечутливість та образу, заподіяну українським ілюстраторам, яких ми би хотіли всіляко підтримати», — йдеться в заяві. AOI також засудила російську агресію в Україні й видалила зі своїх соцмереж пости з переможним твором.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237.

Нагору