Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Порушення законів і звичаїв війни: СБУ розслідує ранкове влучання ракети в будинок на Тлумаччині

Слідчі СБУ стверджують, що внаслідок обстрілу 29 грудня на Прикарпатті постраждала одна особа, а також розпочали розслідування через обстріл російськими силами цивільних об’єктів на Івано-Франківщині.

Повідомляє Інформатор за даними служби безпеки області.

Служба безпеки України здійснює досудове розслідування за статтею «порушення законів та звичаїв війни» за фактом обстрілу цивільних об’єктів в Івано-Франківській області.

29 грудня країна-терорист влучила у приватний житловий будинок у Івано-Франківському районі, а також завдала удару по об’єктах критичної інфраструктури.

До теми: Любомир Глушков прокоментував чутки про те, буцімто ракета упала на Коломийщині

Під час виїзду на місце слідчі Управління СБУ в Івано-Франківській області провели невідкладні слідчі дії. Встановлено, що унаслідок влучання російських ракет постраждала одна особа, зазнало руйнувань житло, а також пошкоджено інфраструктурний об’єкт.

Жодних військових чи інших оборонних об’єктів на місцях влучання не було. Тож такий обстріл є порушенням міжнародного гуманітарного права, яке забороняє обирати мирні об’єкти як цілі для ударів.

Досудове розслідування проводиться за ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України. Процесуальне керівництво здійснює Івано-Франківська обласна прокуратура.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору