Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

30 грудня: чим прикметна ця дата

У передостанній день 2022 року в Україні триває 310 доба протистояння росії. Щоб розпочався новий рік, потрібно зачекати лише один день. І 30 грудня відзначають кілька нестандартних свят, а іменини святкують: Олександр, Данило, Денис, Іван, Микита, Микола, Петро.

Про що йдеться у календарі за 30 грудня розповість Інформатор.

Цього дня православні християни вшановують пам’ять пророка Даниїла та трьох отроків Ананія, Азарія і Мисаїла. У народі свято отримало назву Данилів день.

Фестиваль величезних змін в останню хвилину. Багато хто на початку нового року ставить собі за мету досягти деяких вершин та виконати певні завдання у прийдешньому році. Якщо упродовж року зволікати, то, швидше за все, обіцянки залишаться нездійсненими. Незвичайна подія мотивує завершити виконання всіх запланованих завдань. У деяких випадках необхідно докласти чимало зусиль та шукати нові шляхи, щоб встигнути реалізувати задумане, адже до кінця року залишається обмаль часу.

День бекону. Бекон – є однієї з найулюбленіших страв американців. Тож не дивно, що саме йому було присвячено не тільки незліченна кількість рецептів, а ще й святкові події. Але сьогоднішній День бекону дещо відрізняється від вересневого заходу. Оскільки саме сьогодні цей делікатес можна знайти не лише у м’ясному відділі, а ще й у кондитерському. Так – саме там! І саме сьогодні королем страв є бекон у шоколадній глазурі.

День соди. Щороку 30 грудня весь світ відзначає це неформальне свято. Гідрокарбонат натрію – одна з найбільш популярних хімічних речовин в історії людства. Її широко використовують у багатьох сферах діяльності: кулінарії, прибиранні, як засіб особистої гігієни, для видалення фарби, корозії та боротьби зі шкідниками, як харчову добавку для худоби. Невідомо, як виникла ідея святкування події, та важлива роль соди є приводом присвятити один день в році історії її відкриття.

Утворення СРСР. У 1922 році, тобто рівно 100 років тому, був створений монстр під назвою “СРСР”. І хоч у грудні 1991 констатували припинення його існування, але за цей час було вбито багато невинних людей. І зараз Україна робить все, щоб не дати воскреснути цій потворі.

Фото: з відкритої мережі

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору