Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Що перші особи Прикарпаття та Коломийщини нам бажають

Привітання голови Івано-Франківської ОВА Світлани Онищук

Дорогі прикарпатці та гості нашого краю!

2022 рік був для України найважчим роком за весь час існування нашої держави. Повномасштабна війна, яку 24 лютого підступно розпочала московія, завдала величезних людських і матеріальних втрат.

Тисячі загиблих, мільйони розкиданих по всьому світу українців, зруйновані цілі міста села. Це далеко не весь перелік того, що за рік нам заподіяла росія.

Але водночас, за цей рік ми ще більше згуртувалися та об’єдналися задля боротьби з ворогом та допомоги тим, хто пройшов пекельне горнило війни. Ми навчилися радіти тиші, коли нема ракетних ударів та повітряних тривог, ми відкрили свої домівки для досі незнайомих нам людей із Херсонщини, Київщини, Миколаївщини, Сумщини, Харківщини, Донеччини та Луганщини. Наші героїчні Захисники та Захисниці всьому світу продемонстрували до цього часу небачену мужність, силу духу та незламність.

І хоч лінія фронту за тисячу кілометрів від нас, війну ми відчуваємо щодня.
З перших днів вторгнення ми прихистили на Прикарпатті майже 150 тисяч людей, прийняли сотні важкохворих дітей та людей похилого віку. Для допомоги їм ми організували в області гуманітарні хаби, налагодили співпрацю з міжнародними благодійними організаціями та фондами. Наші школи та дитячі садочки стали тимчасовими домівками для людей, котрі прибули до нас із зони бойових дій.

Без нашої уваги не залишилися й релоковані підприємства, адже робота бізнесу у час війни – це надійний тил для армії.

Дорогі краяни, сьогодні я хочу подякувати кожному з вас, хто наближає нашу Перемогу: волонтерам за те, що пропри небезпеку доправляють допомогу нашим воїнам, підприємцям за підтримку Збройних сил України та внутрішньо переміщених людей, духовенству за щоденну молитву про наших оборонців і настання миру, усім людям доброї волі за допомогу у скруті.
Особливі слова подяки – Захисникам та Захисницям. Саме ви сьогодні виборюєте наше майбутнє. Ціною власного життя ви даруєте шанс на життя прийдешнім поколінням у вільній незалежній Україні.

Я низько схиляю голову перед нашими полеглими Героями. Їхній подвиг назавжди увійде в новітню історію нашого народу як приклад жертовності та любові до рідної землі.

І нехай сьогодні ми переживаємо важкі часи, та пам’ятаймо, українці – споконвіку сильний духом та волелюбний народ! Тому вірмо у свої сили, вірмо у Божу поміч, вірмо, що в Новому році всі наші мрії про Перемогу обов’язково здійсняться!

Бажаю миру, добра, усіх гараздів, Божої ласки та благословення!
З Новим роком!

 

Привітання начальника Коломийської РВА Любомира Глушкова

Дорогі краяни!

Рік, що минає, був непростий, але він показав нашу єдність та незламність! Крізь усі випробування ми пройшли з гідністю та показали усьому світу українську витримку та міць!
Завдяки воїнам Збройних Сил України, волонтерам, громадським діячам, бізнесу, які невтомно працювали попри складні умови, та кожному з Вас ми маємо можливість зустрічати Новий 2023 рік та Різдво Христове.

Тож з нагоди прийдешніх свят бажаю Божої ласки, здоров’я, добробуту та процвітання Вам та Вашим родинам, безпеки та захисту нашій Батьківщині.

Тим, хто втратив домівки – повернення до нормального життя, тим, хто шукає рідних – зустріти їх живими, тим, хто чекає на воїнів вдома – щасливого воз’єднання родини!

Хай наступний рік принесе мирне небо без ракет, світло і тепло в кожну оселю, звільнення від окупанта неньки України, українських дітей без сліз на очах, тихі ночі без звуків сирен та вибухів, перемогу України!!!

З Новим Роком та Різдвом Христовим!

Слава Україні в новому році!

Привітання міського голови Коломийської ТГ Богдана Станіславського

Поважні коломияни!

Перед Новим роком ми звикли згадувати, яким для нас був рік, що минає. Але про 2022-ий говорити особливо важко. Для нас він став одночасно роком національного піднесення і роком болючих втрат наших Героїв.

Ми планували, що все буде зовсім по-іншому. Заходили у новий рік з великими планами розвитку Коломийської громади у всіх сферах. А потім… Всі ми знаємо, що сталось потім – росія пішла на нас відкритою повномасштабною війною. 24 лютого для нас всіх рік почався заново, вже у нових реаліях.

Насамперед хочу зараз подякувати Збройним силам України. Якби не ви, наші захисники та захисниці, то нічого б не було: ні нас, ні нашої волі, ні нашої держави. Війна боляче вдарила по нашій громаді. З 24 лютого ми втратили 25 захисників, Героїв, які віддали свої життя у бою за Україну. Вічна пам’ять всім, хто загинув у війні з 2014 року. Схиляю голову перед всіма, хто зустрічає Новий рік зараз в окопах, перед тими, хто чекає з війни свою рідну людину, та перед тими, хто, на жаль, вже не зможе зустрітись з нею.

2022 рік став роком нашого об’єднання. Ми згуртувались, щоб максимально сильно вдарити ворога, який прийшов окупувати нашу землю. Кожен коломиянин знайшов свою справу, щоб допомогти Україні вистояти. І коли я кажу кожен, то справді так і є. Бо навіть малі діти не зупиняються волонтерити та збирати гроші для ЗСУ.

Загалом за 2022 рік Коломийська міська рада виділила понад 110 мільйонів гривень на потреби військових. Комп’ютерна техніка, квадрокоптери, джипи та вантажівки, паливо – це лиш те, про що ми маємо право розповісти. А скільки ще всього зробили особисто ви, шановні коломияни.

А ще – ми допомагали і продовжуємо допомагати вимушеним переселенцям, робили укриття, ремонтували дороги та двори, покращували школи та садки, оновлювали медичні заклади, покращували роботу ЦНАПу, розвивали нашу культуру, дбали про наші традиції. Зараз ми гордо можемо сказати, що Коломийська громада – це надійний тил для наших воїнів. Тут вони можуть не тільки отримати допомогу та підтримку, а й відпочити у комфорті, отримати якісні медичні чи будь-які інші послуги.

Не можу сьогодні не згадати наших іноземних партнерів, міста-побратими Коломиї, міжнародних доброчинців, які не втомлюються підтримувати нас. Дякую вам від всієї Коломийської громади, що допомагаєте нам вистояти.

Зовсім скоро годинник проб’є опівніч і прийде 2023 рік. Ми всі сподіваємось на чудо, чекаємо дива. Але ніхто не зможе здійснити наші заповітні бажання помахом чарівної палички. Все у наших руках – у руках найсильнішої нації, у руках найвільніших людей. У Новий рік ми заходимо знову з великими планами розвитку Коломийської громади, з готовністю допомагати воїнам скільки буде потрібно і з великою впевненістю в нашу перемогу.

Нехай Новий 2023 рік буде для нас переможним.

З Різдвом Христовим та з Новим роком!

Нагору