Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

У Печеніжині відбулася презентація книги місцевого краєзнавця Василя Гаврищука | Фоторепортаж

Сьогодні, 1 січня, в публічній бібліотеці с. Печеніжин відбулася презентація книги “Нагороджений довгим віком” місцевого краєзнаця Василя Гаврищука. У своїй книзі автор розповів про життя Петра Грабовецького – Героя на якого мають рівнятися сучасники.

На заході побував й Інформатор, тому розкаже як все було.

Василь Гаврищук, народився 17 листопада 1951 року у селищі Печеніжині. Від 1994 року він займався власною підприємницькою справою, водночас збираючи краєзнавчі матеріали. У 2011 році побачило світ його історико-краєзнавче дослідження «Печеніжин. Памʼять минулих століть”. Також пан Василь є членом редакційної колегії “Бібліотеки Коломийщини”, автором численних статей з краєзнавства й історії рідного краю.

У своїй книзі краєзнавець розповідає про життя Петра Грабовецького з Печеніжина, який народився в часі Перших визвольних змагань ХХ століття, пройшов Другу світову війну, пережив репресії радянської влади і поневіряння в далекій чужині, дочекався відновлення незалежності України й повернення на малу батьківщину, побачив новітню російську агресію проти України і подав приклад як залишатися людиною і не ламатися під натиском різних життєвих обставин. Видання зацікавить широке коло читачів, як молодше поколоння так і старше.

Привітати пана Василя з творчим доробком прийшли небайдужі краяни, член редакційної колегії “Бібліотеки Коломийщини”, краєзнавець Іван Лудчак, селищний голова та творчі колективи Будинку культури смт Печежінин.

З особливим словом до громади звернувся Андрій Мацьків, упорядник книги, краєзнавець, громадський активіст, а тепер і захисник України.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору