Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

“Слава Богу сьогодні понеділок” та інші свята 2 січня

У другий день 2023 року триває 313 доба війни росії в Україні. Сьогодні ми маємо перший понеділок у цьому році, в який святкують кілька цікавих свят. А іменини святкують власники таких імен: Данило, Гнат, Георгій, Іван, Юрій.

Цікаві факти про 2 січня знає Інформатор.

День “Слава Богу сьогодні понеділок” (National Thank God Its Monday Day). Відзначається кожного першого понеділка січня, спрямований на те, щоб налаштувати наш розум на позитивне ставлення до найненависнішого дня тижня.

Котячий Новий рік. У 2016 році американська сімейна пара Том та Рут Рой запропонували визнати той факт, що такі дивовижні істоти, як кішки, мають право на свій власний Новий рік. Вони вважають, що ця дата є ідеальною для свята, адже більшість власників у цей день знаходяться вдома та можуть присвятити велику кількість часу своїм пухнастим улюбленцям.

Всесвітній день інтроверта. Його святкування було впроваджено у 2011 році з метою поширення інформації про те, що спосіб життя та особливості таких людей є нормальним явищем. Інтроверти заглибленні у свої почуття й не бажають ділитися ними з оточуючими. Але це не є приводом до глузування й осуду. Також не слід плутати інтровертів з аутистами.

День мотивації і натхнення. Метою його запровадження є стимулювання людей постійно рухатися у напрямку своєї мрії. Більшість великих вчителів стверджує, що мета повинна знаходитися поза межами життя. Інакше, кажуть вони, це просто плани на завтра.

День нових ідей. Поділіться своєю ідеєю з оточуючими і подивіться, на скільки успішною вона може бути в їх очах. Ці січневі заходи у першій декаді місяця мають традиційний щорічний характер.

День в’язня. Мабуть, він є одним із найсуперечливіших святкових днів, які існують у світі. З одного боку, його мета – це нагадування всім, що будь-яка людина може опинитися у скрутних обставинах, які приведуть її за ґрати. Тому треба поважати гідність тих, хто знаходиться зараз у місцях позбавлення волі або повернувся звідти. Також ініціатори впровадження цього дня привертають увагу до скрутних умов та беззаконня, яке іноді трапляється у сучасних в’язницях.

День наукової фантастики. Важлива дата в календарі кожного прихильника наукової фантастики. Попри те, що свято не офіційне та не визнається жодним з урядів, його підтримують такі відомі організації, як американська кінокомпанія Hallmark Channel та міжнародне видавництво Scholastic Corporation, що спеціалізується на випуску коміксів. Свято було засноване у США та розповсюдилось по різних куточках нашої планети.

День безпеки подорожей домашніх тварин.

2 січня християнський світ відзначає день пам’яті священномученика Ігнатія Богоносця, який прийняв смерть заради Ісуса Христа й тим самим врятував інших християн від страти.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору