Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Чому 4 черзі не можна вимикати світло вночі та чому нині знову є ліміти на електрику?

Протягом кількох останніх днів прикарпатці раділи дням, коли не вимикають світло. Однак з понеділка вже з’явились графіки, а разом з ними ліміти. Люди дивуються, чому так?

Відповіді на питання дав технічний директор Прикарпаттяобленерго Олег Сеник, пише Інформатор.

Чому прикарпатцям дають більше світла?

По-перше, багато промислових споживачів зменшили використання електроенергії. По-друге, вплинуло значне потепління. Саме тому нині ми маємо більше електроенергії. Нині до 14:00 ліміт необмежений, а потім повертаємось до графіків.

Чи можна зробити запас електроенергії?

Наразі таке неможливо: у нас поки немає технічних засобів, які могли б акумулювати енергію. Що виробляється, то й споживається, тому накопичити неможливо.

На скарги споживачів на рахунок довгого перемикання черг, техдиректор каже, що тут є певні вимоги. До трансформаторної підстанції має їхати не одна людина, а ціла бригада: один вимикає, інший контролює. Це називається вимогами охорони праці. Окрім того, об’їхати всі підстанції дуже швидко досить складно, адже на це теж впливає чимало факторів.

Коли приїжджає бригада до трансформаторної підстанції, вона заходить в розподільний пристрій і в кожному щиті вимикає рубильник. Процедура займає від 5 до 10 хв, залежно від кількості рубильників. Потім інформація надходить до диспетчера. Він вносить дані в систему, які можна побачити у чат-боті “Прикарпаттяобленерго”.

Чому не можна вимикати світло вночі для підчерги 4.1?

Вимикати електронергію треба тоді, коли доводиться ліміт. Вночі він нижчий, а вдень – вищий. Саме тому вночі вимикати світло немає сенсу: споживання електроенергії і так незначне. Черга 4.1 має від 2 до 4 годин світла вдень. Коли ліміти зараз збільшилися, то підчергу 4.1 енергетики вимикають раз на день або взагалі не вимикають.

Попри те, що світло не вимикають, прикарпатців закликають споживати електрику економно.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору