Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Батьки загиблого захисника з Коломийщини передали 1 млн грн допомоги на ЗСУ

31-річний Ярослав Палійчук загинув 9 травня на Донеччині. До початку повномасштабного вторгнення він був художником, а після 24 лютого став сапером.

Інформатор розповість про вчинок батьків захисника, посилаючись на допис Фонду “Повернись живим”.

Ярослав творив у техніці, яка лежить на стику графіки й живопису та називається “сухий пензель”. Свої малюнки захисник виконував на незаґрунтованій поверхні, використовуючи дуже жорсткі пензлі та олійні фарби, які тонким шаром розтирав на папері або тканині. Це створювало фотографічний ефект і максимально наближало роботи Ярослава до реальності.

Після трагедії батьки Палійчука поставили собі на меті увіковічити синове мистецтво і випустили книгу з його малюнками. А ще родина бійця вирішила переказати частину коштів, отриманих від держави, на благодійність. 1 000 000 гривень із них родина переказала у найбільший волонтерський Фонд допомоги армії “Повернись живим”.

“Ми розчулені до сліз й хочемо, щоб ви знали історію Ярослава Палійчука, а також побачили його роботи. Перший портрет жінки називається «Мама», а малюнок із кораблем у штормі, як кажуть рідні бійця, нагадує їм Україну зараз”, – розповіли на сторінці Фонду.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору