Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Цікаві свята 4 січня

4 січня 2023 року – середа. Сьогодні триває 315 доба війни росії в Україні. В світі цього дня святкують цікаві свята. День ангела відзначають: Анастасія, Богдана, Феодотій, Феодотія, Федот, Євтихіан, Борис.

Більше про 3 січня знає Інформатор.

4 січня православні віряни шанують пам’ять святої великомучениці Анастасії Путорозрішниці. З’явилася на світ Анастасія в сім’ї сенатора-язичника Претекстата і таємної християнки Фавсти у місті Рим. Анастасії вдалося пережити свого ката, після його смерті вона використала спадщину на допомогу вірянам. Про це дізнався імператор Діоклетіан, розлютився і наказав спалити Анастасію, прив’язавши жінку біля стовпа. Вогнище не торкнулося тіла святої, а її душа відлетіла до Бога.

День хіт-параду. У поняття “хіт-парад”, яким прийнято означати список кращих пісень і музичних творів на певний момент, існує своє власне свято. Цим днем в році являється 4 січня.

Всесвітній день гіпнозу. Почали відзначати 4 січня з 2006 року. Його приурочили до дня смерті ірландського доктора Джека Гібсона, що присвятив свою працю лікуванню психосоматичних розладів за допомогою гіпнозу. Метою цього свята стало донесення достовірної інформації щодо незвичного методу лікування, який набув дурної слави завдяки голлівудському кінематографу. У кінострічках часто зображали людей, що під гіпнозом були здатні на непритаманні їм вчинки або навіть злочини. Згідно з висновками лікарської спільноти, медична техніка гіпнозу не має нічого спільного з кіношною.

День Ньютона. 4 січня, у день народження легендарного вченого, англійського творця класичної фізики, математика, механіка й астронома Ісаака Ньютона, відзначається однойменне свято.

Всесвітній день абетки Брайля ми відзначаємо 4 січня, в день народження її автора. Без можливості читати важко уявити собі людське життя загалом, а особливо – навчання дітей. На жаль, люди, які мають дуже слабкий зір або не бачать зовсім, позбавлені можливості читати звичайні книги. Це значно знижує якість їхнього життя, а незрячі діти не можуть отримати повноцінну освіту. Саме з метою допомогти таким людям подолати проблему, що здавалася безнадійною, і було створено абетку Брайля – особливі тактильні символи, що дозволяють незрячим читати нарівні з іншими людьми.

День дрібниць. Всякі дрібниці і дурниці іноді дуже важливі. Дрібниці… Крокодил не може висунути язика. Більшість людей не можуть облизати свій лікоть. Серце креветки знаходиться в голові. Гаряча вода перетворюється на лід швидше, ніж холодна. Ці кумедні дрібниці напевно нагадають вам про те, яким цікавим місцем може бути світ.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237.

Нагору