Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

5 січня: цей день в календарі

У четвер, 5 січня 2023 року, українці вже 316 днів захищають свою країну від російських загарбників. Сьогодні небагато свят, а от іменини відзначають: Павло, Наум, Давид, Нифонт, Федул, Феодул, Оникій, Феоктист, Василь.

Що святкують 5 січня – дізнавався Інформатор.

За релігійним календарем сьогодні, 5 січня, вшановують пам’ять Феодула. Він у III столітті разом з іншими мучениками постраждав за віру в Христа на острові Крит.

Міжнародний розвантажувальний день. Як свято, з’явилося порівняно недавно, він відзначається в календарі прибічниками здорового харчування. Встановлений він 5 січня невипадково: це перші дні після святкування Нового Року, який у наших співвітчизників обов’язково асоціюється із щедрими застіллями і вживанням спиртних напоїв. Необачність в їжі та її обсягах призводить до небажаних наслідків для людського здоров’я.

День кидання кексів. З 1995 року в Маніту Спрінгс, округ Ель-Пасо, штат Колорадо, США проводиться щорічний турнір по брасанію кексів – Fruitcake Toss. Щороку на столах мільйонів різдвяних свят з’являється кекс. Після свят він залишається недоторканим. Замість того щоб з’їсти несмачний кекс, сім’ї врешті-решт просто викидають його у відро для сміття.

День збитих вершків. 

День птахів у США. 

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237.

Нагору