Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Коломия відзначила 100-літній ювілей сотенного УПА Мирослава Симчича

Сьогодні, 5 січня, Герою України, сотенному УПА, легендарному Кривоносу виповнилося 100 років. У честь цього у Коломиї провели чимало заходів, щоб гідно відзначити роковини легендарної людини. 

Інформатор також побував на всіх приурочених заходах, щоб зробити для вас фоторепортаж і показати, як все було.

Привітати з днем народження ювіляра, легендарного сотенного УПА та подякувати за його героїчну боротьбу за вільну та незалежну Україну прийшли небайдужі мешканці міста, влада, духовенство, братство ОУН-УПА та рідні нашого Героя. Біля пам’ятника “Борцям за незалежність” отці відслужили молебень за здоров’я іменинника, а також відбулося покладання квітів.

Від так, коломияни та гості міста гуртом попрямували до будинку, де зараз проживає пан Мирослав, щоб разом заспівати гімн українських націоналістів “Зродились ми великої години”. А також митці закладів культури від щирого серця заколядували та побажали повстанцю наснаги, сил, здоров’я та багато років життя.

Продовжилося святкування у Музеї історії міста, де коломияни переглядали міні-фільми про сотенного, ділилися своїми спогадами, вітали та дарували подарунки ювіляру. 

Дякуємо нашому Герою, що присвятив своє життя нашій Украні! Горді, що він наш краянин, горді, що живемо в одному місті!

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору