Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

У Снятині відкриють амбулаторію в приміщенні Укртелекому

У Снятині наразі діє тільки 2 амбулаторії, які обслуговують майже 17 тисяч мешканців. Проте ці приміщення не відповідають санітарним нормам. Відтак міськрада взяла у оренду приміщенні Укртелекому і вже працює над облаштуванням тут амбулаторії.

Повідомляє Інформатор за даними Снятинської міської ради.

Діючі амбулаторії знаходяться у непристосованих приміщеннях, які не відповідають санітарним нормам та вимогам: одна з них – у приміщенні колишнього пологового будинку біля стадіону, інша – у дворі поліклініки (в народі її ще називають “фазендою”).

Зараз в одному невеличкому кабінеті прийом пацієнтів проводять два сімейних лікарі та чотири медичних сестри. В осінньо-зимовий період, коли значно зростає рівень захворюваності на ГРВІ та грип, один сімейний лікар щодня може проводити до 50-ти оглядів.

Умови, в яких зараз перебувають наші сімейні лікарі, зовсім не відповідають сучасним вимогам та стандартам. У зв’язку з цим Снятинська міська рада змушена була взяти в оренду у Коломийської військової адміністрації приміщення, яке знаходиться в місті Снятині по вул. Коснятина (колишнє приміщення Укртелекому).

“Всі роботи по облаштуванню цієї амбулаторії та щомісячна орендна плата за користування будуть проводитися за кошти з міського бюджету”, – зазначив міський голова Анатолій Шумко.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237.

Нагору