Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

Цікаві та незвичні свята 7 січня

У суботу, 7 січня 2023 року, українці вже 318 днів захищають свою країну від російських загарбників. Цього дня ще чимало християн святкують найважливіше свято – Різдво. День ангела святкують: Леонід, Марія, Валтасар, Мельхіор, Гаспар.

Які свята 7 січня – розкаже Інформатор.

Різдво Христове за юліанським календарем. Ми звикли називати 7 січня православним Різдвом, але це не зовсім точне визначення. Цього дня Різдво святкують в шести православних церквах, що живуть за юліанським календарем. Втім, цьогоріч більшість українців вже відзначили Різдво Христове за григоріанським календарем, не бажаючи святкувати цей день разом із ворогами і загарбниками. І прихильників такого переходу стає все більше.

Міжнародний день програмістів. Професійне свято програмістів. Воно пов’язане з надзвичайно важливою на сьогодні професією. Люди, що займаються програмуванням, суттєво полегшують наше життя, даючи команди автоматизованим машинам.

Міжнародний день дурної ходи. Ідея святкування навіяна славнозвісним скетчем із британського серіалу «Летючий цирк Монті Пайтона», де головний герой Джона Кліза є держслужбовцем, що дурною ходою направляється до міністерства. Саме у цей день січня була проведена перша демонстрація на честь дурної ходи. Люди вирішили не змінювати традиціям і тепер ця дата є постійною. Організатори свята згодом отримали підтримку від самого Монті Пайтона і стали щорічно проводити фестивалі у чеському містечку Брно. Девізом людей, що виходять святкувати на вулиці, є: «Головне – отримуй задоволення».

День пупса (National Bobblehead Day). Пупси  – це іграшки з великою головою.

Жартівливе свято День «Хто зіпсував повітря?» (National Pass Gas Day) відзначають у США 7 січня. Національний день пропуску газу проводиться щорічно і немає кращого часу, щоб виразити себе та звільнити наш кишечник від затхлого повітря без сорому.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237.

Нагору