Коломия До сайту

На солених екскурсіях Прикарпаття волонтери зібрали більше 60 тис грн

Понад 60 тис. грн для ЗСУ зібрала команда клубу замку “Краснодвір”, що на Івано-Франківщині, під час благодійних екскурсій у 2022 році.

Повідомляє Інформатор за даними Суспільного.

Голова громадської організації “Надвірнянський туристично-інформаційний центр” Володимир Гринішак поділився результатом мандрівок місцями сольового промислу на Івано-Франківщині.

Учасники клубу почали проводити екскурсії влітку 2022 року. З часом частина таких мандрівок, які відбулися у Надвірній, Молодкові та Гвізді, отримала назву “Історії з присмаком солі”.

Їх проводили науковий співробітник Музею історії Надвірнянщини Андрій Василів, краєзнавець Іван Янко, художній керівник Молодківського будинку культури Уляна Пилип’юк.

Вони розповідали про розвиток солепромислу на Прикарпатті, сольові родовища, переповідали легенди, пов’язані із сіллю.

До теми: У пошуках солі й спокою: Сопів

Учасникам екскурсій організатори пропонували за донати для армії придбати сіль, яку зварили жителі Молодкова. У селі є джерело соляної ропи. Місцеві користуються нею для засолювання сала, квашення капусти, приготування інших страв.

“Дотепер ми провели 13 благодійних екскурсій на різну тематику. Зібрані гроші спрямували ЗСУ: на лікування поранених бійців, для придбання необхідної техніки, дронів, автомобіля, планшетів”, — розповів Володимир Гринішак.

Навесні 2023 учасники клубу замку “Краснодвір” продовжать серію благодійних екскурсій, на яких пропонуватимуть соляні сувеніри за донати для ЗСУ.

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237.