Інформатор Коломия

ЖИТТЯ

На Коломийщині вшанували пам’ять загиблих воїнів-Героїв

9 січня на Отинійщині, в день пам’яті первомученика Стефана, провели “Різдвяну Зірку Пам’яті”. Біля Угорницького Спасо-Преображенського чоловічого монастиря зібралися родини загиблих у російсько-українській війні Коломийщини, щоб вшанувати пам’ять Героїв.

Повідомляє Інформатор з посиланням на Отинійську селищну раду.

Архиєрейську Божественну Літургію очолив митрополит Галицький, керуючий Івано-Франківською Єпархією Кир Андрій у співслужінні з Священноархімандритом монастиря, єпископом Павлом та духовенством.

По завершенні богослужіння відбулося освячення додаткових стел стіни пам’яті Меморіального комплексу з фотографіями загиблих воїнів, уродженців Коломийського району. Дзвоном скорботи вшанували кожного Героя, який віддав своє життя за незалежну Україну. До підніжжя пам’ятного знаку поклали квіти і запалені свічки.

У своєму виступі Отинійський селищний голова Олег Савчук зазначив, що наша боротьба триває і ми платимо найвищу ціну – гинуть найкращі.

Митрополит Галицький, керуючий Івано-Франківською Єпархією Кир Андрій нагородив голову Отинійської селищної територіальної громади медаллю «Хрест Свободи».

Схиляємо низько голови перед пам’яттю всіх воїнів, що склали на вівтар свободи і незалежності України свої життя.
Вічна шана і вічна пам’ять!

Будьмо на зв’язку! Читайте нас у Facebook , Telegram та Instagram. Надсилайте свої новини на пошту kl.informator@gmail.com 

Якщо маєте цікаві новини чи хочете замовити рекламу – телефонуйте 096 545 8237

Нагору